Search
Close this search box.
Swiss Championships

Zwitsers kampioenschap

Tijdens het weekend van 8 en 9 januari zullen de negen renners van het Tormans Cyclo Cross Team in zes verschillende landen voor de nationale titels bij de beloften en elite strijden. Op zondag zal Kevin Kuhn in Steinmaur zijn Zwitserse titel verdedigen, terwijl ook de Belgische heren, de Britten en de Nederlanders hun wedstrijd in hun respectievelijke landen afwerken.  Daags voordien staan de kampioenschappen in Frankrijk, Luxemburg en de dameswedstrijd in België gepland.

In Zwitserland is Kevin Kuhn de uitgesproken favoriet om zichzelf op de erelijst op te volgen. Het kampioenschap wordt dit seizoen in Steinmaur verreden, waar Kuhn een jaar geleden op een identiek parcours zijn eerste seizoensoverwinning behaalde. Op deze typische Zwitserse omloop over gras met onder andere schuine kanten zullen de weersomstandigheden een grote rol spelen.

« Eén jaar geleden deelde ik de hoogste trap van het podium met mijn vriendin Nicole Koller, de winnares bij de dames. Ik koester mooie herinneringen aan het behalen van mijn eerste titel bij de elite en het rijden van een volledig seizoen in die fantastische rode trui. Ik behaalde al titels bij de junioren en de beloften, maar deze zondag kom ik voor het eerst als titelverdediger aan de start, wat me echter geen bijkomende zenuwen bezorgt. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de wedstrijd, want het lukte me om de drukke kerstperiode met een uitstekend gevoel door te komen. Op het parcours kon ik anderhalf jaar geleden een zegeruiker behalen, al was dat toen in droge en snelle omstandigheden. Deze zondag wordt het andere koek, want de sneeuw zal voor heel wat modder zorgen. Wat we ook voorgeschoteld krijgen, ik zal alles uit de kast halen om mijn titel te verlengen en nog een jaar langer met mijn marmeren en rode Cube Cross Race door de modder te klieven! »

RESULTS

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email