Search
Close this search box.
Hamme

Wyseure wint en tankt vertrouwen voor het WK

Met de veldritten in Hamme en Hoogerheide kregen de veldrijders dit weekend twee laatste kansen om in aanloop naar de Wereldkampioenschappen vertrouwen te tanken. Joran Wyseure liet bij de beloften in de Flandriencross de kans niet liggen en behaalde er de elfde zege van het seizoen voor het team van Jean-François Bourlart, vooraleer Zoe Bäckstedt, Shana Maes, Marie Schreiber en Corné van Kessel het Wase veld indoken.

Wyseure moest in de strijd voor de overwinning bij de Heren Beloften vooral met Cameron Mason afrekenen. De twee waren erg aan elkaar gewaagd na de openingsfase, waarin de Brit op kop van de koers oorspronkelijk het gezelschap van wereldkampioen Pim Ronhaar had. De beslissing in het duel tussen Wyseure en Mason viel op anderhalve ronde van het einde bij het uitrijden van de materiaalpost. Na een fietswissel slaagde de Brit er niet meer in om de West-Vlaming bij te benen, waardoor Wyseure met een handvol seconden voorsprong naar zijn tweede zege en vijfde podium van het seizoen reed.

Bij de dames kwamen Shana Maes en Marie Schreiber weer voor het eerst in competitie sinds de nationale kampioenschappen en kregen daarbij het gezelschap van Zoe Bäckstedt van opleidingsploeg Tormans-Acrog. Terwijl de allerbeste Elite rensters strijd leverden voor de overwinning, vochten de jonge rensters voor een plaats bij de eerste tien. Kersvers Luxemburgs beloftenkampioene Marie Schreiber (18 jaar) finishte als 11e, de Britse Zoe Bäckstedt (18 jaar) kwam even later binnen als 13e en Shana Maes werd 41e.

Bij de Heren Elite was het Corné van Kessel die de kleuren van het Tormans Cyclo Cross Team op het Domein Meulebroek aan de Durme zou tonen. De Nederlander herhaalde zijn prestatie van één week voordien in Flamanville door de beginfase te animeren en als 7e te finishen.

Van Kessel en Schreiber komen deze zondag aan de start van de slotwedstrijd van de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. De Nederlander krijgt er bij de Heren Elite het gezelschap van zijn ploeggenoten Quinten Hermans, Kevin Kuhn, Thomas Mein Théo Thomas en Emiel Verstrynge.

« Net als in Koksijde is het een heel bijzonder gevoel om te kunnen zegevieren! Ik had een goede start en kwam na enkele ronden bij leider Mason aansluiten. Naar het einde van de wedstrijd toe voelde ik me de betere in de wedstrijd, want het tempo zakte namelijk telkens ik van kop ging. Zo merkte ik ook dat ik na een fietswissel weer makkelijk aansloot bij Mason, terwijl hij op anderhalve ronde van het einde het gaatje niet meer dicht kreeg. Ik ben vol doorgereden in de hoop dat ik hem in het Bike Park, zijn beste deel van het parcours, kon afhouden. Eens ik de laatste rechte dalende lijn bereikte, nog steeds met enkele seconden voorsprong, wist ik dat het binnen was! Deze prestatie geeft me enorm veel vertrouwen voor het wereldkampioenschap! Ik ga hier in alle stilte van genieten terwijl ik mijn fietsen en koffers inpak. Het uitgebreid vieren laat ik over aan mijn ouders en andere begeleiders, dat hebben ze verdiend! »

Foto’s: X2O Trofee

RESULTS

U23 men
1.Tormans CX48:27
2.Cameron MasonTrinity+0:04
3.Gerben KuypersProximus - Alpha Motorhomes - Doltcini+0:28
Elite Women
1.Lucinda BrandBaloise Trek Lions46:00
2.Shirin van AnrooijPauwels Sauzen Bingoal+0:17
3.Denise BetsemaBaloise Trek Lions+0:18
11.MARIE SCHREIBERTormans CX+3:22MARIE SCHREIBER13.Tormans CX+4:1341.Tormans CX
Elite men
1.Laurens SweeckPauwels Sauzen Bingoal1:01:11
2.Toon AertsBaloise Trek Lions+0
3.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal+0:20
7.Tormans CX+1:15

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email