Search
Close this search box.
Kortrijk

Eerste podium van het seizoen voor Corné van Kessel

Drie renners van het Tormans Cyclo Cross Team zakten naar het West-Vlaamse Kortrijk af om in drie verschillende categorieën aan de tweede manche van de X2O Badkamers Trofee deel te nemen. Opeenvolgend gaven Joran Wyseure, Shana Maes en Corné Van Kessel in winteromstandigheden het beste van zichzelf op een stadsparcours dat er door de val van bescheiden sneeuwvlokjes erg glad bij lag.

Na zijn 4e plaats op het Europese kampioenschap bij de beloften en zijn overwinning in Koksijde in dezelfde categorie vorige zondag, hoorde Joran Wyseure bij de kanshebbers in de U23 categorie. Het was echter wereldkampioen Pim Ronhaar die de wedstrijd domineerde en een zeer lange solo tot een goed einde te bracht. Wyseure speelde een rol in de achtervolgende groep van vijf renners, die in de laatste twee ronden uiteen spatte. Op een hapering in de zandbak en een schuiver op één van de gladde graspartijen in het Albertpark na, bleef Wyseure foutloos. Het was uiteindelijk Cameron Mason die de tweede plaats pakte, voor de 20-jarige West-Vlaming van het Tormans Cyclo Cross Team.

Na de podiumceremonie met Joran Wyseure maakte Shana Maes zich op voor de start van de dames elite wedstrijd. Opnieuw was het wereldkampioene Lucinda Brand die een spannende strijd in de Guldensporenstad won. Antwerps kampioene Shana Maes eindigde als 25e.

Op klokslag 15u waagde Corné Van Kessel zich op het parcours dat er door de passages van de voorgaande wedstrijden nog zwaarder bij lag. De Nederlander behoorde tot de beste renners in de wedstrijd en vocht achter Toon Aerts en Eli Iserbyt in derde positie, terwijl de tijdsverschillen tussen alle individueel fietsende renners steeds groter werden. Aan het einde van de zevende en laatste ronde legde Van Kessel zijn 3e plaats vast en behaalde daarmee zijn eerste podium van het seizoen. In het klassement van de X2O Trofee springt hij naar de 3e positie.

« Voor het seizoen had ik mijn zinnen op dit regelmatigheidscriterium gezet, dus ben ik gelukkig dat ik hier in Kortrijk mijn eerste podium van de winter kon behalen. Zeker gezien het aantrekkelijke deelnemersveld kan deze prestatie naar waarde geschat worden. Na de snelle omstandigheden in deze stadscross de vorige seizoenen was het voor iedereen een verrassing dat de omloop er in deze editie zo zwaar bij lag. De hevige regenval in de voormiddag zorgde namelijk voor veel slijk, dat later opdroogde en tijdens onze wedstrijd echt aan de fiets bleef plakken. Dat was uiteraard een kolfje naar mijn hand! »

« Sinds mijn overwinning in Koksijde leef ik op een wolk en ik kwam dan ook zonder veel druk aan de start. Met opnieuw een goede week achter de rug was ik vol vertrouwen dat ik in de mogelijkheid was om in deze wedstrijd een rol te spelen. Uiteindelijk verliep alles naar wens, al was het op dit glibberige stadsparcours moeilijk om foutloos te blijven. Naar mijn mening heeft de sterkste gewonnen, dus kan ik met een tevreden gevoel terugblikken. Ik ben zeer gelukkig met de prestaties die ik al op zak heb, en hoop dit uitstekende vormpeil zo lang mogelijk vast te houden. Mijn volgende wedstrijd is de Scheldecross in Antwerpen, waar ik voor het eerst dit seizoen geselecteerd ben om in de wereldbeker bij de elite deel te nemen. De motivatie is dus groot om het daar goed te doen! »

RESULTS

U23 men
1.Pim RonhaarBaloise Trek Lions49:04
2.Cameron MasonTrinity Racing+0:24
3.Tormans CX+0:36
Elite Women
1.Lucinda BrandBaloise Trek Lions47:49
2.Ceylin del Carmen AlvaradoAlpecin Fenix+0:07
3.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:36
25.Tormans CX+9:46
Elite men
1.Toon AertsPauwels Sauzen Bingoal57:32
2.Eli IserbytBaloise Trek Lions+1:07
3.Tormans CX+1:39

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email