Search
Close this search box.
World Cup Hoogerheide

Vier nationale kampioenen verenigd met hun gloednieuwe custom Cross Race

De laatste Wereldbekermanche van het seizoen werd deze zondag in Hoogerheide (Nederland) georganiseerd. Het was de eerste mogelijkheid voor de delegatie van het Tormans Cyclo Cross Team om zijn vier nationale kampioenen samen aan de start te brengen, op hun gloednieuwe Cube Cross Race fietsen in de kleuren van hun nationale vlag. 

Aangezien de jeugdwedstrijden niet georganiseerd werden, vervoegden Théo Thomas en Emiel Verstrynge Quinten Hermans, Kevin Kuhn, Thomas Mein en Corné Van Kessel aan de startlijn van de Elite Heren wedstrijd, nadat Marie Schreiber aan de zijde van het kruim van het damesveldrijden koerste. De 18-jarige Luxemburgse was de eerste die op het snelle parcours van start ging en finishte 27e.

In de wedstrijd van de mannen kregen Quinten Hermans en Corné Van Kessel te kampen met pech. In de kop van de koers kwam Lars van der Haar net voor het einde van de eerste wedstrijdhelft ten val en nam daarbij Quinten Hermans mee. Ook Corné Van Kessel kwam op volle snelheid aangereden en liep bij dit euvel net na de materiaalpost materiaalpech op. 

Ondanks het tijdsverlies van een dertigtal seconden bleef Quinten Hermans strijden voor de 5e plaats. Uiteindelijk finishte hij na negen ronden op de 7e plaats. Emiel Verstrynge behaalde opnieuw een bewonderenswaardige 13e plaats, waardoor hij dit seizoen in de top 15 van alle Europese Elite Wereldbekers geëindigd is. Hij ging zijn ploeggenoot Kevin Kuhn vooraf. Thomas Mein werd 22e met de Britse vlag om de schouders, Théo Thomas finishte als 45e.

Na de wedstrijd begonnen ze allen met inpakken voor hun reis naar de Verenigde Staten. Hun volgende afspraak, en niet de minste, vindt namelijk volgend weekend in Fayetteville plaats ter gelegenheid van de Wereldkampioenschappen. Voor de derde keer op rij werden alle mannelijke vertegenwoordigers van het team van Jean-François Bourlart geselecteerd om aan de regenboogstrijd deel te nemen.

« Ik ben ongelofelijk trots om met mijn uitrusting van Brits kampioen rond te fietsen! Ik was heel erg benieuwd naar het design van mijn nieuwe Cube fiets, aangezien de kwaliteit van hun esthetisch werk alom bekend is. Cube is er erg in geslaagd om me te verrassen, wat een unieke fiets is het geworden! Vooral de kleinste details zoals de vermelding van mijn naam op de bovenbuis vind ik geweldig. Alles is tot in de puntjes afgewerkt, dankzij bijvoorbeeld het stuurlint van Prologo in een bijpassende kleur en mijn nieuwe helmen en brillen van Force. Het was fijn dat ik mijn kampioenentrui vorige week eerst nog een keer op het thuisfront kon tonen vooraleer terug naar België te keren. Hier in Hoogerheide had ik op betere benen gehoopt. Ik sprintte voluit van de ene bocht naar de andere hindernis, zonder mijn topsnelheid te behalen. Vermoedelijk is dit het gevolg van de zware trainingen van de twee voorbije weken, die volgend weekend hun vruchten moeten afwerpen! »

RESULTS

Elite Women
1.Marianne VosJumbo Visma52:14
2.Lucinda BrandBaloise Trek Lions+0:10
3.Puck PieterseAlpecin Fenix+0:11
27.MARIE SCHREIBERTormans CX+6:04MARIE SCHREIBER
Elite men
1.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal1:00:18
2.Lars van der HaarBaloise Trek Lions+0:02
3.Tom PidcockIneos Grenadiers+0:03
7.Tormans CX+1:0713.Tormans CX+1:27

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email