Loenhout

Verstrynge sluit het tweede levensjaar van het team af met een podium bij de U23

De X2O Trofee in Loenhout sloot deze donderdag het tweede levensjaar van het Tormans Cyclo Cross Team af en dankzij Emiel Verstrynge gebeurde dat in stijl. De 19-jarige renner eindigde op het podium bij de beloften heren, één van de drie categorieën waarin negen renners van het team in actie kwamen. 

Het was aan het einde van een spannende strijd dat Verstrynge zijn tweede podiumplaats van het seizoen verzilverde. Zes beloften maakten namelijk 50 minuten lang kans op de overwinning, want de wedstrijdsituatie veranderde ronde na ronde en de verschillen tussen de leiders en de koplopers bleven relatief klein. Uiteindelijk bleek Thibau Nys de sterkste in de tweede wedstrijdhelft. Hendrikx en Verstrynge mochten dankzij een sterke finale mee op het podium. Joran Wyseure reed na een mindere start een sterke wedstrijd, maar slaagde er door een val in de slotfase net niet in om bij de zes tenoren aan te sluiten en mee te strijden voor de podiumplaatsen. Hij finishte 7e in zijn laatste wedstrijd van het jaar. 

De volgende aan de beurt waren Shana Maes, Marie Schreiber en Zoe Bäckstedt, die als junior voor de gelegenheid bij de Dames Elite startte. De Britse stond opnieuw haar mannetje tussen de meer ervaren dames en doorkruiste de lijn als 14e. Marie Schreiber werd halfweg de wedstrijd ten val gebracht en verloor daarbij een schoen. De Luxemburgse eindigde net buiten de top 20, terwijl Shana Maes als 54e geklasseerd werd.

Tot slot sloten de vier Elite Heren van het Tormans Cyclo Cross Team om 15u veldritjaar 2021 af. Zoals gewoonlijk toonden ze de geel-blauwe kleuren voorin bij de start en doken Quinten Hermans en Corné van Kessel in de top 5 het voetbalveld in. Hermans dicteerde het tempo in een vierkoppige kopgroep tot Van Aert het hazenpad koos. De loopstroken en diepe modder begonnen door te wegen op de rug van de renner uit Tessenderlo, waardoor hij tot de 6e plaats terugzakte. In tegenstelling tot Hermans, ging het crescendo bij van Kessel. De Nederlander eindigde op minder dan 15 seconden van het podium en klimt dankzij deze prestatie naar de 2e plaats in het voorlopige klassement van de X2O Trofee. Iets verderop koersten Thomas Mein, die week na week progressie maakt, en Kevin Kuhn, die bij een valpartij heel wat tijd verloor. Ze eindigden respectievelijk op de 16e en 18e plaats.

Aanstaande zaterdag wordt de volgende manche van de X2O Trofee verreden in Baal. Thomas Mein en Corné van Kessel zullen 2022 voor het Tormans Cyclo Cross Team openen.

« Na mijn 3e plaats in Koksijde volgden een aantal 4e en 5e plaatsen in beloftenwedstrijden, waardoor de honger om op het podium te komen steeds groter werd. Vandaag gooide ik het tactisch over een andere boeg in de hoop mijn wens te realiseren. In tegenstelling tot mijn gewoonte koerste ik na een goede start eerder afwachtend. Zo had ik in de laatste ronde nog net iets meer over dan mijn concurrenten voor de 3e plaats. Het was na de korte loopstrook dat ik plots hoorde dat ik mijn kompanen op achterstand gezet had. Ik ben er wel erg diep voor moeten gaan! Dit podium voelt echt bevrijdend, want ik verlangde er al lang naar! »

RESULTS

U23 men
1.Thibau NysTrek Baloise Lions49:39
2.Mees HendrikxIKO-Crelan+0:06
3.Tormans CX+0:117.Tormans CX+0:57
Elite Women
1.Lucinda BrandTrek Baloise Lions46:33
2.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:15
3.Shirin van AnrooijTrek Baloise Lions+0:33
14.Tormans CX+3:5522.MARIE SCHREIBERTormans CX+5:10MARIE SCHREIBER54.Tormans CX
Elite men
1.Wout Van AertJumbo Visma56:16
2.Michael VanthourenhoutPauwels Sauzen Bingoal+0:14
3.Toon AertsBaloise Trek Lions+027
4.Tormans CX+0:41

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email