World Cup Overijse

Verstrynge (12e): “Zware crossen liggen me steeds beter”

Deze zondag werd het centrum van Overijse omgetoverd tot een arena waarin de beste veldrijders ter wereld het in de Druivencross tegen elkaar zouden opnemen. Quinten Hermans, de 2e in de tussenstand van de Wereldbeker, leidde de delegatie van het Tormans Cyclo Cross Team in deze vijfde manche. Hij werd geflankeerd door Corné van Kessel, die aan een stevige opmars bezig is, Zwitsers kampioen Kevin Kuhn, belofte Emiel Verstrynge, en Thomas Mein, die zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem van het seizoen reed.

Maar eerst kwamen de dames aan bod. De Luxemburgse Marie Schreiber, deze zaterdag nog winnares in Contern, kwam in de eerste ronde ten val en moest met materiaalpech de strijd staken. Zoe Bäckstedt finishte op de 26e plaats in de wedstrijd die door de Hongaarse kampioene Kata Blanka Vas gewonnen werd.

Net voor de start van de heren gingen de hemelsluizen open en lagen de bemodderde grasvelden en heuveltjes in het bos er nog gladder bij. De nieuwe omstandigheden dwongen de renners tot fouten. Ook Quinten Hermans kwam ten val nadat hij de eerste drie ronden de forcing voerde. Door een schoenwissel werd hij opgeraapt door zijn ploegmaat Corné Van Kessel, die eveneens zijn deel van de pech kende en op twee ronden van het einde lek reed. Zo finishten Hermans en Van Kessel respectievelijk op de 5e en 7e plaats, achter een spannende driestrijd voor de overwinning. Emiel Verstrynge reed opnieuw een opmerkelijk sterke wedstrijd en legde beslag op de 12e plaats. Kevin Kuhn en Thomas Mein werden 20e en 37e. Hermans staat nu op de 4e plaats in het wereldbekerklassement. De volgende wedstrijd staat binnen een tweetal weken in het Tsjechische Tabor gepland.

« De zwaardere crossen worden steeds meer mijn ding. Hier in Overijse kan ik mijn power goed kwijt, en bovendien bleef ik technisch bijna foutloos in deze moeilijke omstandigheden. Het is fijn om te zien dat ik de stijgende lijn van vorig seizoen kan doortrekken. Om in Wereldbekers bij de elite 10e en 12e te finishen is echter boven alle verwachtingen. Ik ben zeer tevreden met deze prestaties en waak er over om deze resultaten niet als een nieuwe standaard te beschouwen. Ik besef namelijk dat een top 20 voor een 19-jarige renner ook best wel een goede wedstrijd kan weerspiegelen, en waarschijnlijk volgen er ook nog wel tegenslagen dit seizoen. Ik kijk met veel vertrouwen uit naar het Europees Kampioenschap, waar ik met het gevoel van vandaag aan de start hoop te komen! »

RESULTS

Elite men
1.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal1:00:28
2.Michael VanthourenhoutPauwels Sauzen Bingoal+0:09
3.Toon AertsTrek Lions+0:26
5.Tormans CX+1:02
Elite Women
1.Kata Blanka VasSD Worx48:07
2.Puck PieterseAlpecin Fenix+0:15
3.Lucinda BrandTrek Lions+0:33
26.Tormans CX+5:22DNF.MARIE SCHREIBERTormans CXMARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email