Search
Close this search box.
Gullegem

Tormans CX monopoliseert het podium in Gullegem

In erbarmelijke weersomstandigheden hebben drie renners van het Tormans Cyclo Cross Team deze dinsdag de geel en blauwe trui op het podium van Gullegem doen schitteren. Minder dan een maand na haar historische overwinning in Essen maakte de Britse Zoe Bäckstedt opnieuw indruk ten opzichte van haar concurrenten in de Elite Dames categorie, vooraleer Joran Wyseure en Quinten Hermans haar imiteerde bij de Heren.

Achter Shirin van Anrooij, die vanaf de eerste ronde de leiding wist te veroveren, reed de 17 jarige Britse op indrukwekkende wijze doorheen de regen over het met modder besmeurde parcours. In de voorlaatste ronde slaagde de Europese kampioen bij de junioren er in om haasje over te spelen met Maghalie Rochette, op dat moment de tweede in de wedstrijd. Maar een valpartij van Bäckstedt bood de Canadese de kans om haar 2e plaats opnieuw in te nemen. Na een inspanning van bijna een uur sloot Zoe Bäckstedt haar vijfde wedstrijd in tien dagen af op de derde trap van het podium.

In de wedstrijd bij de heren wisselden Quinten Hermans en Tom Pidcock elkaar af aan de leiding van de wedstrijd, vooraleer de Brit bij aanvang van de vierde ronde de bovenhand nam. De tweede wedstrijdhelft kan beschreven worden als een strijd van man tegen man, met daarachter een opmerkelijke opmars van de jonge Joran Wyseure. Bij het ingaan van de laatste ronde was de 20-jarige West-Vlaming erin geslaagd om van in de top 20 naar de 3e positie op te rukken en zijn ploegmaat Hermans, die intussen een nieuwe fiets had genomen na een lekke band, bij te benen. Uiteindelijk bereikte Wyseure de aankomst op de 2e plaats op 16 seconden van winnaar Pidcock. Met zijn 3e plaats verzekerde Quinten Hermans de aanwezigheid van de drie renners van het Tormans Cyclo Cross Team in Gullegem op het podium.

« Jaarlijks behoort de wedstrijd in Gullegem tot mijn betere prestaties, maar toch verraste ik mezelf met deze prestatie vandaag! Ik ben ongelofelijk gelukkig met deze tweede plaats! Dit voelt aan als mijn eerste grote prestatie bij de Elite, ook al stond ik in het begin van het seizoen twee maal op het podium in Stockholm. Het is in dit soort wedstrijden, met een parcours op mijn maat en een iets mindere bezetting dat ik mijn kans moet grijpen. De slopende omloop past goed bij mijn minder explosief profiel. Zo krijg ik de kans om tijdens de wedstrijd op mijn eigen tempo beetje bij beetje op te schuiven. De eindfase was behoorlijk spannend, want Quinten en ik moesten tot aan de finish vechten om Felipe Orts Lloret af te houden. Dit is een mooi geschenk voor mijn 21e verjaardag van aankomende zondag! »

« Ik was aangenaam verrast dat mijn jonge ploegmaat Joran in de finale nog zo sterk kwam opzetten. Vandaag bleek eens te meer dat ons hard werkend talent in de schaduw van andere renners goed aan het groeien is. Zijn geringe achterstand op Tom Pidcock toont dat hij een sterke wedstrijd gereden heeft. Wat mezelf betreft, had ik graag wat meer met de winnaar gestreden. Toen hij lek reed, koos ik om mijn tempo te blijven rijden zonder te versnellen. Nadat hij terug aansloot, kreeg ik echter op mijn beurt met een lekke tube te kampen. Pidcock had net een versnelling ingezet, dus probeerde ik zo snel mogelijk door de modder naar de materiaalpost te fietsen. Ik verschoot er redelijk wat pijlen, maar het kwaad was echter al geschied. De vogel was gaan vliegen! Ik moet toegeven dat ik de zware kerstperiode goed in de benen voelde vandaag, vooral omdat ik er gisteren nog een stevige training bijlapte. Deze week staat volledig in het teken van de Belgische kampioenschappen! »

RESULTS

Elite men
1.Tom PidcockIneos GrenadiersX
2.Tormans CX3.Tormans CX
Elite Women
1.Shirin van AnrooijBaloise Trek Lions54:48
2.Magalie RochetteX+1:12
3.Tormans CX+2:05

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email