Search
Close this search box.

Tormans Circus Cyclo Cross Team promoveert twee jonge talenten

Het Tormans-Circus-Cyclo Cross Team verwelkomt deze winter twee jonge talenten in haar rangen. Marie Schreiber en Joran Wyseure maken beiden de overstap van opleidingsteam Tormans-Acrog Balen BC.

De 18-jarige Marie Schreiber maakt deze winter de overstap naar de beloftencategorie en wordt naast Shana Maes de tweede dame in het team. De meervoudig Luxemburgs kampioene in het veldrijden, op de weg en in het tijdrijden bij de junioren kreeg in een door de Covid-Pandemie geteisterd seizoen slechts weinig kansen om zich in competitie te tonen. Met een 2e plaats in de enige wereldbeker van het seizoen in Tabor na ploegmaat Zoë Backstedt en top 20 plaatsen in Internationale elitewedstrijden toonde Schreiber al snel dat ze uit het goede hout gesneden is. De Luxemburgse werd eveneens 7e op het Europese kampioenschap op de weg en is vastberaden om zich in haar eerste seizoen bij de beloften te tonen.

Joran Wyseure groeide doorheen de jeugdcategorieën en liet zich vorige winter tussen de elite vooral naar het einde van het seizoen opmerken met top 10 plaatsen in Gullegem en de Waaslandcross. De renner uit Lichtervelde werd beloond met een eerste selectie voor een internationaal kampioenschap en stelde met een 12e plaats op het Wereldkampioenschap bij de beloften niet teleur. Het 20-jarige renner die Sport en Beweging studeert, toonde zich de winter daarvoor als eerstejaars belofte in heuvelachtige wedstrijden met een podiumplaats in Ronse, 5e in Boom of nog 7e op de Koppenberg.

Naast de twee nieuwkomers, heeft Tormans-Circus Cyclo Cross Team de contracten van Zwitsers kampioen Kevin Kuhn, Franse belofte Théo Thomasen de Belgische Shana Maes verlengd. De kern bestaat deze winter dus uit zeven heren en twee dames.

« De mooiste periode van het jaar komt eraan en ik kan niet wachten om mijn eerste rugnummer op mijn nieuwe trui van het Tormans - Circus Cyclo Cross Team te spelden! Na een jaar met bitter weinig competitie door de Covid-pandemie kijk ik uit naar mijn volgende uitdaging. Waarschijnlijk zal ik het tijdens mijn eerste seizoen bij de beloften niet altijd even makkelijk hebben en ik ben al benieuwd naar hoe ik met deze nieuwe moeilijkheid zal omgaan. Het is moeilijk om te voorspellen hoe ik in mijn nieuwe categorie zal presteren, maar vanaf de eerste wereldbekers in Amerika wil ik er staan. Na enkele wedstrijden zullen we al wat wijzer zijn en doelen kunnen stellen richting het Wereldkampioenschap. Dankzij het trainingskamp met het team in Livigno heb ik me in ieder geval optimaal op het nakende seizoen kunnen voorbereiden. Het is een eer om een individuele begeleiding te krijgen en tegelijkertijd van de profs in ons team te kunnen leren. Sinds ik onder begeleiding van de broers Wellens ben, heb ik een mooie progressie gemaakt en hoop die het komende seizoen onder de hoede van het profteam verder te zetten! »

« Eindelijk is het zo ver, na maandenlange ondersteuning van de ploeg maak ik officieel deel uit van het Tormans - Circus Cyclo Cross Team! Ik ben enorm blij om het team te vervoegen, want onze samenwerking heeft de voorbije winter al duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Nadat mijn prestaties in de kleuren van Tormans - Acrog door de broers Wellens opgepikt werden, werd ik met open armen op de ploegtrainingen ontvangen en kon ik bij de wedstrijden op coaching rekenen. Ik ben vastberaden om hard te blijven werken en mijn progressie door te zetten. Vorige winter was het niet altijd makkelijk om steeds tegen de profs te moeten opboksen, maar ik heb me desondanks toch kunnen tonen en ik ben ervan overtuigd dat ik deze bagage naar aankomend seizoen meegenomen heb. Ik kijk ernaar uit om deze winter samen met mijn ploegmaten in de beloftencategorie voor de podiumplaatsen te strijden. Ik heb in elk geval al gemerkt dat de professionele aanpak en de ontspannen sfeer binnen de ploeg ervoor zorgen dat ik in optimale omstandigheden aan de start kom! »

« In onze zoektocht naar opkomende talenten bij de dames kwamen we al snel bij Marie Schreiber uit. Net als haar leeftijdsgenoten kreeg ze de voorbije winter maar bitter weinig kansen om zich te tonen, maar de geringe resultaten die ze kan voorleggen zijn zeer betekenisvol. Zo domineerde ze samen met haar ploeggenote Zoë Backstedt de Wereldbeker in Tabor. Hoewel we haar bij haar overstap naar de beloften geen druk opleggen, verwacht ik dat ze snel een doorbraak zal maken. Voor de ontwikkeling van deze jonge renster streven we naar de optimale balans tussen een individuele begeleiding en trainingen in het spoor van onze profs. Ik kijk al uit om Marie samen met het Nederlands geweld in actie te zien! » « Ik ben ervan overtuigd dat Joran zijn kans bij het Tormans - Circus Cyclo Cross Team met beide handen zal grijpen. Het werd namelijk al heel snel duidelijk dat er achter deze talentvolle veldrijder een karakter met een groot doorzettingsvermogen en uitzonderlijke inzet schuilt. Deze kwaliteiten kwamen zeker van pas de voorbije winter, aangezien de beloften het in elke wedstrijd opnieuw tegen de profs moesten opnemen. Het is dan ook des te mooier dat zijn potentieel in deze periode boven kwam drijven, met een selectie voor het beloften wereldkampioenschap als kers op de taart. Het voorbije jaar heeft hij zich in het spoor van Quinten Hermans en Corné van Kessel kunnen ontplooien en ik ben ervan overtuigd dat hij nog zeer veel voordeel zal halen uit onze ploegtrainingen, waarin hij zijn limieten kan opzoeken. »

Samenstelling Tormans – Circus Cyclo Cross Team:
Heren Elite:

Quinten Hermans (BEL)
Kevin Kuhn (SUI)
Thomas Mein (GBR)
Corné van Kessel (NL)

Dames Elite:
Shana Maes (BEL)

Heren U23:
Théo Thomas (FRA)
Emiel Verstrynge (BEL)
Joran Wyseure (BEL)

Dames U23:
Marie Schreiber (LUX)

RESULTS

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email