World Championships ME & WU23

Top 10 voor Schreiber en Kuhn

Nadat een onvergetelijke dag waarophet Tormans Cyclo Cross Team de wereldtitels van Zoe Bäckstedt en Joran Wyseure vierde, was het deze zondag op de wereldkampioenschappen in Fayetteville (Arkansas) de beurt aan de beloften dames en elite heren om hun regenboogstrijd af te werken. Vier vertegenwoordigers van het Belgische team verdedigden de kleuren van even veel verschillende landen en als één van de jongsten in hun categorie konden Marie Schreiber en Kevin Kuhn een top tien plaats bemachtigen. 

Na het startschot voor de dames U23 wedstrijd om 20u (Belgische tijd) was de 18-jarige Marie Schreiber, de enige vertegenwoordiger van Luxemburg op deze wereldkampioenschappen, één van de enige rensters die in de beginfase met het dominante Nederlandse trio Pieterse, van Anrooij en van Empel kon wedijveren. Toen het oranje team zich in de derde ronde losmaakte, volgde Schreiber in zesde positie en die gaf ze in de tweede wedstrijdhelft niet meer af.

Deze tweede wereldkampioenschappen op Amerikaanse bodem uit de geschiedenis werden daarna om 21u30 door de heren elite afgesloten. In deze zesde medaillejacht van het weekend leek het eerst alsof de strijd lang gesloten zou blijven. In een groep van elf renners met daarbij Corné van Kessel en Kevin Kuhn werd er steeds van positie gewisseld. Maar uiteindelijk bleek één versnelling van Tom Pidcock genoeg om het hele veld uit elkaar te slagen. Met een snelheid van om en bij de 27 kilometer per uur werd hij de nieuwe wereldkampioen. Na een dertiende plaats in zijn eerste wereldkampioenschap bij de elite vorig jaar bevestigde de Zwitser Kevin Kuhn met een negende plaats in Centennial Park dat zijn een gestage progressie maakt. Brits kampioen Thomas Mein, landgenoot van de nieuwe wereldkampioen, sloot de top twintig af, Corné van Kessel beëindigde zijn twaalfde WK op een 26e plaats.

RESULTS

U23 women
1.Puck PieterseThe Netherlands46:27
2.Shirin van AnrooijThe Netherlands+0
3.Fem van EmpelThe Netherlands+0:12
6.MARIE SCHREIBERTormans CX+1:49MARIE SCHREIBER
Elite men
1.Tom PidcockGreat Britain1:00:36
2.Lars van der HaarThe Netherlands+0:30
3.Eli IserbytBelgium+0:36
9.KEVIN KUHNTormans CX+1:36KEVIN KUHN20.Tormans CX+3:1226.Tormans CX+4:07

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email