Search
Close this search box.
Maldegem

Thuiswedstrijd voor Emiel Verstrynge

Zeven van de acht renners die vorig weekend aan de wereldkampioenschappen in Fayetteville deelnamen, hebben hun nationale trui opnieuw voor die van het Tormans Cycle Cross Team ingewisseld voor de Ethias Cross in Maldegem deze zaterdag.

De jonge Marie Schreiber en Zoe Bäckstedt waren de eerste die zich op het droge en snelle parcours mochten meten met de elite. De Luxemburgse en de nieuwe wereldkampioene bij de junioren zijn de wedstrijd wiel in wiel gestart, in de eerste achtervolgende groep achter een leidend trio. Schreiber nam daarna deel aan een spannend gevecht voor de vierde plaats in de tweede wedstrijdhelft en na zeven ronden werd ze uiteindelijk zevende. Bäckstedt eindigde op haar beurt als twaalfde.

De Zwitser Kevin Kuhn, de Fransman Théo Thomas, de Nederlander Corné van Kessel en de Belgen Emiel Verstrynge en Joran Wyseure hebben zich daarna op de gazon begeven in de elite heren wedstrijd. Het was de kersverse wereldkampioen bij de beloften die de beste prestatie neerzette en dertiende werd. Kuhn en Thomas slaagden erin om een plaats bij de eerste twintig te bemachtigen, Verstrynge strandde er net buiten.

RESULTS

Elite Women
1.Annemarie Worst77745:13
2.Manon BakkerIKO Crelan+0:25
3.Aniek van Alphen777+0:25
7.MARIE SCHREIBERTormans CX+1:26MARIE SCHREIBER12.Tormans CX+2:18
Elite men
1.Laurens SweeckPauwels Sauzen Bingoal57:40
2.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal+0:08
3.Lars van der HaarTrek Baloise+0:08
13.Tormans CX+1:25

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email