Search
Close this search box.
Baal

Thomas Mein gaat door op zijn elan in zijn eerste wedstrijd van 2022

Het Tormans Cyclo Cross Team vierde de overgang naar het nieuwe jaar in de modder deze zaterdag, ter gelegenheid van de vierde manche van de X2O Trofee in het Vlaams-Brabantse Baal. De Brit Thomas Mein en de Nederlander Corné van Kessel namen op klokslag 15u de start bij de elite heren.

De eerste wedstrijd van 2022 van Thomas Mein volgde in dezelfde lijn als december 2021, met name een stijgende trend sinds zijn terugkeer na ziekte. De 22-jarige Brit werd 12e aan het einde van de zeven ronden lange wedstrijd, zijn beste resultaat van het seizoen in een C1 wedstrijd. 

Zijn ploeggenoot Corné van Kessel daarentegen kende minder geluk. Terwijl hij na een goede start in vijfde positie koerste, kwam de Nederlander zwaar ten van in de modder langs de dranghekken. Met veel moed stapte van Kessel opnieuw op de fiets, maar hij moest door de pijnlijke gevolgen van de val opgeven. Beide renners komen normaal gesproken deze zondag aan de start van de wereldbeker in Hulst aan de start met Zoe Backstedt, Quinten Hermans, Kevin Kuhn, Marie Schreiber, Théo Thomas, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure.

RESULTS

Elite men
1.Wout Van AertJumbo-Visma1:04:22
12.Tormans CX+5:14DNF.Tormans CX

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email