World Cup Waterloo

Straffe comeback van Hermans (3e) na een val

Voor zijn eerste trip naar het Amerikaanse continent, trok het Tormans Cyclo Cross Team met een grote delegatie naar de eerste Wereldbeker van het seizoen in Waterloo (10/10).  Nadat Marie Schreiber als 18-jarige 34e werd in een haar eerste wereldbeker in de elite categorie, trokken Quinten Hermans, de Zwitserse kampioen Kevin Kuhn, Thomas Mein, Corné Van Kessel en Emiel Verstrynge bij droge omstandigheden het veld in.

Quinten Hermans toonde van bij de start dat hij zich goed voelde, en kon in de eerste ronde met Michael Vanthourenhout al meteen een gat slaan. Enkele regendruppels zorgden in de tweede ronde echter voor een onverwachte wending. Quinten Hermans was als koploper de eerste renner die zich door de gladde staat van een betonnen strook liet verrassen en onderuit ging. Corné Van Kessel en Emiel Verstrynge konden de verschillende uitgegleden renners netjes ontwijken, waardoor de Nederlander kort in 3e positie reed. Hermans maakte een straffe comeback en stond in de voorlaatste ronde zelfs op het punt om opnieuw aansluiting te maken bij Vanthourenhout, die intussen Iserbyt voor zich had moeten dulden. De Europese kampioen reed zonder problemen naar winst, gevolgd door Vanthourenhout en Hermans, de drie eerste medaillewinnaars in de Wereldbeker van seizoen 2021-2022.

« Voor mijn valpartij had ik een zeer goed gevoel op de fiets, misschien wel het beste ooit! Ik had niet de indruk dat de regen het parcours glad maakte, dus ging ik vol door de asfalt bocht. Het werd een onzachte kennismaking met de ondergrond en bovenop de lichamelijke letsels had ik ook materiaalpech. Mijn mekaniekers deden hun best om zo snel mogelijk mijn fiets te herstellen en de tuben te wisselen voor de steeds gladder wordende ondergrond. Ondanks dit tijdsverlies kon ik mezelf terugknokken tot de strijd voor de 2e plaats! »

RESULTS

Elite men
1.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal1:10:00
2.Michael VanthourenhoutPauwels Sauzen Bingoal+0:30
3.Tormans CX+0:4310.Tormans CX+2:05
Elite Women
1.Marianne VosJumbo Visma0
2.Lucinda BrandTrek Lions+0:02
3.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:03
39.MARIE SCHREIBERTormans CX+4:52MARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email