Search
Close this search box.
Heusden-Zolder

Snelheid troef in Heusden-Zolder

Deze zondag reisde de delegatie van het Tormans Cyclo Cross Team naar Heusden-Zolder voor de voorlaatste manche van de Superprestige. Met uitzondering van Marie Schreiber, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure, reden de aanwezige renners daags voordien in Dendermonde hun tweede wedstrijd op rij. Ondanks de gevallen regen viel het circuit langs het autocircuit van Zolder geen prooi aan modder en bleef het opvallend snel.

Tegen een indrukwekkend aantal concurrenten slaagde Zoe Bäckstedt erin om 17e te worden in de dames elite wedstrijd, die door Lucinda Brand gewonnen werd. De 17-jarige Britse, die in de trui van opleidingsploeg Tormans-Acrog rijdt, heeft de vijf ronden van 2,7 kilometer in iets meer dan drie minuten dan de winnares afgewerkt.

Om 15u maakten de vijf heren van het Tormans Cyclo Cross Team deel uit van de 120 starters bij de Elite Heren. Quinten Hermans en Corné van Kessel profiteerden van een uitstekende start vanop de eerste rij om snel een plaats in de top 5 te bezetten. Als gevolg van een fout van Toon Aerts in de tweede ronde bevond Quinten Hermans zich aan de zijde van Corné van Kessel en Kevin Kuhn in een groep van zeven renners in achtervolging op Wout Van Aert.

Halfkoers bestond deze groep achter Van Aert enkel nog uit Hermans, Iserbyt en Pidcock. Hermans heeft lang met zijn twee kompanen gestreden voor het podium, maar werd uiteindelijk 4e op 1 minuut 21 van de Belgische kampioen. Ook van Kessel bewees weer zijn regelmaat door aan het einde van de negende en laatste ronde als 6e te finishen, net als vorig seizoen. Zwitsers kampioen Kevin Kuhn, die bij de beloften een wereldbekermanche op dit circuit won, finishte als 8e nadat hij in het laatste kwartier van Kessel een handje toestak. Thomas Mein werd 21e, terwijl Théo Thomas als 59e geklasseerd werd. De 20-jarige Fransman sukkelt nog steeds met maagproblemen.

Dankzij deze nieuwe ereplaats, klimt Quinten Hermans naar een voorlopige podiumplaats in het individuele klassement van de Superprestige. De laatste wedstrijd wordt in Gavere gereden. Op donderdag 30 december zal het voltallige team aan de wedstrijd in Loenhout deelnemen.

« Met meer dan 120 renners aan de startlijn wisten we dat de start enorm belangrijk was vandaag. Het ging razendsnel en dat hoge tempo hebben we eigenlijk tot aan de finish aangehouden! Het werd al snel duidelijk wie goed gerecupereerd was van de heel zware wedstrijd van gisteren. Ik ben in de Wereldbeker in Dendermonde voluit gegaan en ben dan ook tevreden met mijn prestatie van vandaag. Het verheugt me dat ik mijn goede vorm van bij het begin van het seizoen al zo lang kan vasthouden, maar na deze lange reeks top 5 plaatsen zou het natuurlijk fijn zijn om nog eens op het podium te komen. Uiteraard betekent de aanwezigheid van Pidcock, Van Aert en van der Poel steevast wel dat er een paar podiumplaatsen bezet zijn. Het is indrukwekkend hoe sterk zij zijn. Ik probeer deze donderdag opnieuw in Loenhout! »

« Ook al had ik goed geslapen en goed gegeten, het was een vraagteken of ik de zware wedstrijd van gisteren goed verteerd had. Maar omdat ik in Heusden-Zolder steevast goed presteer, kwam ik met veel vertrouwen hier naartoe. Ik heb er niet echt een verklaring voor, want het is niet zo dat snelle parcoursen me uitzonderlijk goed liggen. Uiteindelijk bood het parcours op en naast het autocircuit met zijn vele korte en steile hellingen me vandaag opnieuw een heel mooi resultaat. Ik ben meerdere keren tot het uiterste moeten gaan om bij de tweede groep te blijven en slaagde daar ook in tot de laatste ronde. Ik ben heel tevreden met deze prestatie! »

RESULTS

Elite men
1.Wout Van AertJumbo Visma1:03:36
2.Tom PidcockIneos Grenadiers+1:04
3.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal+1:04
4.Tormans CX+1:21
Elite Women
1.Lucinda BrandTrek Baloise Lions48:30
2.Fem van EmpelPauwels Sauzen Bingoal+0:02
3.Annemarie Worst777+0:21
17.Tormans CX+3:12

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email