Search
Close this search box.
European Championships Elite Men & Women U23

Quinten Hermans vice-Europees kampioen, Marie Schreiber bij de tien beste

Deze zondag namen vijf renners van het Tormans Cyclo Cross Team deel aan de laatste wedstrijden van de Europese Kampioenschappen, die dit weekend op de VAM-berg in het Nederlandse Drenthe georganiseerd werden. Daags na de sterke prestatie van het mannelijke trio bij de beloften was het de beurt aan Marie Schreiber in dezelfde leeftijdscategorie bij de dames, vooraleer Quinten Hermans (België), Kevin Kuhn (Zwitserland), Thomas Mein (Groot-Brittanië) en Corné Van Kessel (Nederland) het evenement afsloten.

Marie Schreiber vertegenwoordigde Luxemburg en breidde een schitterend vervolg aan haar overwinning in Contern één week eerder. In haar eerste internationaal kampioenschap in de beloftencategorie behaalde de 18-jarige renster met veel strijdlust de 7e plaats op een modderachtig parcours.

Klokslag 15u nam het viertal van Tormans Cyclo Cross Team de start bij de Elite Heren. Die start werd gekenmerkt door een grote valpartij waarin Kevin Kuhn betrokken werd. De Zwitser moest rechtsomkeer maken richting de materiaalpost en verloor kostbare tijd. Ook Corné Van Kessel had geen geluk en werd gedwongen tot opgave nadat hij bij een valpartij over een dranghekken terechtkwam. Quinten Hermans begon integendeel sterk aan de wedstrijd en nam van in de eerste ronde de wedstrijdleiding. Hij zette het tempo en deed zijn concurrenten progressief één voor één plooien.

Voor de prijs van een indrukwekkende versnelling op de VAM-berg bevond Hermans zich halfkoers alleen aan kop met een voorsprong van 15 seconden op zijn dichtste achtervolgers. Met de steun van het thuispubliek slaagde van der Haar er in om op twee ronden van het einde de aansluiting te maken, de leiding te nemen en uiteindelijk ook de Europese titel te behalen met een voorsprong van 25 seconden op Hermans. Ondanks de pech in de beginfase liet de Zwitser Kevin Kuhn nooit zijn hoofd hangen en zo rondde hij de wedstrijd af op de 14e plaats.

« Het was een eerlijke wedstrijd en halverwege de cross al kwam iedereen op zijn plaats te zitten. Dat de wedstrijd vroeg open breekt heb ik graag en toen Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en ik met z’n drieën wegreden, leek het alsof we met de Belgen alles onder controle hadden. Maar dat was buiten Lars van der Haar gerekend. Toen ik zag dat mijn twee landgenoten het bergop moeilijk kregen, reed ik ze met één inspanning uit de wielen. De Nederlander slaagde er echter wel in om terug te komen aansluiten, wat betekende dat hij over enorm goede benen beschikte. Op dat moment had ik dan ook begrepen dat het moeilijk zou worden om de titel te veroveren. Ik heb kunnen tonen dat ik heel erg naar dit kampioenschap toegewerkt heb. Alle omstandigheden waren perfect voor mij vandaag, en het is dan uiteraard spijtig dat er net op deze dag iemand sterker is. Ook al was ik erg tuk op deze Europese titel, het is erg fijn dat ik mijn allereerste medaille op een kampioenschap bij de elite heb kunnen behalen! »

« Ik ben zeer gelukkig, want ik heb mezelf kunnen tonen! Op een gegeven ogenblik kwam ik erg dicht bij een top 5 plaats, maar door een omgewaaid dranghekken verloor ik kostbare tijd. De sterke wind maakte het uitdagende parcours nog een stuk zwaarder. Vooral op de VAM-berg waar het tegenwind was, en zelfs in de onbeschutte bochten was het niet makkelijk om te manoeuvreren. Ik denk dat ik als eerstejaars belofte een mooie wedstrijd neergezet heb, ik kijk al uit naar de volgende wedstrijden! »

RESULTS

Elite men
1.Lars van der HaarThe Netherlands1:00:00
2.Tormans CX+0:25
3.Michael VanthourenhoutBelgium+0:54
14.KEVIN KUHNTormans CX+4:17KEVIN KUHNDNF.Tormans CXDNF.Tormans CX
U23 women
1.Shirin van AnrooijThe Netherlands44:09
2.Puck PieterseThe Netherlands+0:17
3.Fem van EmpelThe Netherlands+1:03
7.MARIE SCHREIBERTormans CX+2:47MARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email