Search
Close this search box.
World Cup Besançon

Persoonlijke records voor Van Kessel, Schreiber en Thomas

Een dun sneeuwtapijt bedekte zaterdagnacht de Doubs regio en omstreken, waar deze zondag de achtste manche van in totaal zestien wereldbekers plaatsvond. Na een uitstel van één jaar door de Covid-pandemie kon de Wereldbeker voor het eerst in het Franse Besançon neerstrijken. Corné Van Kessel maakte na zijn eerste podiumplaats van het seizoen de oversteek vanuit Kortrijk, terwijl Marie Schreiber, Kevin Kuhn, Théo Thomas en Emiel Verstrynge al ter plaatse waren.

Een parcours van meer dan 3 kilometer slingerde door de weide langs schuine kanten, over twee trappenpartijen, korte steile hellingen en balken, waar de sneeuw plaats gemaakt had voor modder. Het waren de favoriete omstandigheden van Marie Schreiber, die om 13u40 de start nam bij de elite dames. De Luxemburgse 18-jarige renster maakte een sterke beurt en behaalde haar eerste top 20 plaats in de Wereldbeker bij de Elite. Winnares Lucinda Brand reed solo van de beginfase tot de finish.

Na de start van de heren elite kleurde de top 10 geel-blauw dankzij de Nederlander Corné Van Kessel, de Belg Emiel Verstrynge en de Fransman Théo Thomas. Corné Van Kessel reed opnieuw een constante wedstrijd en finishte als 5e achter twee duos. Verstrynge blijft bevestigen met top 15 plaatsen in de elite categorie, terwijl Théo Thomas op het thuisfront met zijn 19e plaats zijn beste resultaat ooit in de Wereldbeker bij de Elite behaalde. Zwitsers kampioen Kevin Kuhn gleed in de eerste ronde uit in de publiciteitsdoeken en finishte net buiten de top 20. 

« Deze nieuwe wedstrijd in Besançon heeft spektakel opgebracht! Door de weersomstandigheden was het een strijd voor krachtpatsers. Onze renners presteerden zoals we van hen verwachtten, met vooral opmerkelijke prestaties van onze jongste teamleden en een bevestigende 5e plaats van Corné Van Kessel. Na een moeilijke seizoensstart in Amerika gaan zijn prestaties sinds een aantal weken in stijgende lijn. Het is fijn dat hij in Kortrijk zijn eerste podiumplaats van het seizoen kon behalen, wat hem zeker vertrouwen zal geven voor de belangrijke drukke maand die we binnenkort gaan aanvatten. In die periode rekenen we zeker ook op Quinten Hermans, die momenteel in Calpé op trainingskamp is om de volgende afspraken zo optimaal mogelijk voor te bereiden! »

RESULTS

Elite men
1.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal1:03:47
2.Toon AertsBaloise Trek Lions+0:10
3.Pim RonhaarBaloise Trek Lions+1:47
5.Tormans CX+2:19
Elite Women
1.Lucinda BrandBaloise Trek Lions51:09
2.Maghalie RochetteX+0:26
3.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:34
20.MARIE SCHREIBERTormans CX4:21MARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email