Search
Close this search box.
Dutch Championships

Nederlands kampioenschap

Tijdens het weekend van 8 en 9 januari zullen de negen renners van het Tormans Cyclo Cross Team in zes verschillende landen voor de nationale titels bij de beloften en elite strijden. Op zondag zal Kevin Kuhn in Steinmaur zijn Zwitserse titel verdedigen, terwijl ook de Belgische heren, de Britten en de Nederlanders hun wedstrijd in hun respectievelijke landen afwerken.  Daags voordien staan de kampioenschappen in Frankrijk, Luxemburg en de dameswedstrijd in België gepland.

De vier andere renners van het Tormans Cyclo Cross Team kregen vorig seizoen niet de kans om voor hun nationale titels te strijden vanwege de afgelastingen door de pandemie, of door een sleutelbeenbreuk in het geval van Theo Thomas.  Op het vlakke parcours van de Wereldbeker in Rucphen met een brug, een zandbak en een carrousel zal Corné van Kessel deze zondag zijn achtste Nederlands kampioenschap bij de Heren Elite betwisten en voor een vierde medaille in deze categorie strijden.

« Europees kampioen Lars van der Haar is de grote favoriet om deze zondag Mathieu van der Poel op te volgen. De beloften strijden met ons mee om de titel, wat zeker en vast aan de spanning zal bijdragen. Week na week zet ik in elke wedstrijd mijn beste beentje voor om zo hoog mogelijk op de tabellen te eindigen en met die mindset zak ik ook af naar Rucphen. Ik ben blij dat ik na mijn zware valpartij in Baal aan de beterhand ben, enkele dagen rust kunnen wonderen doen! »

RESULTS

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email