Search
Close this search box.
National Championships

Marie Schreiber behaalt een eerste nationale titel bij de beloften

De Luxemburgse Marie Schreiber heeft het weekend van nationale kampioenschappen op de mooiste manier geopend voor het Tormans Cyclo Cross Team. Ze heeft deze zaterdag op de doorweekte omloop in Ettelbruck met onder andere een carrousel en een zandbak de eerste nationale titel bij de beloften voor het team behaald.

Met haar achttien lentes heeft ze tijdens haar eerste kampioenschap bij de elite en beloften een grote blijk van maturiteit gegeven. Tijdens de vijf ronden lange wedstrijd heeft ze lang tegengas gegeven aan Christine Majerus, de elfvoudige kampioene bij de dames elite. Schreiber was de enige die Majerus tijdens het overgrote deel van de wedstrijd weerstand kon bieden, slechts een twintigtal seconden scheidden de twee rensters bij het ingaan van de laatste ronde. Haar tweede plaats aan de aankomst achter Majerus schonk haar het privilege om Luxemburgs kampioene in het veldrijden te worden, een eerste titel voor haar in deze categorie en een eerste nationale titel bij de dames voor Tormans CX.

Een jaar nadat hij door een sleutelbeenbreuk voor de Franse titelstrijd heeft moeten afzeggen, kwam Théo Thomas met een grote strijdlust aan de start van het Frans kampioenschap voor beloften in Liévin, op een boogscheut van de Belgische grens. Thomas ging goed van start, leidde in de eerste ronden en streed met behulp van zijn sterk karakter tot het einde voor de medailles. Enkele uren na Schreiber eerde de 20-jarige renner uit de Alsace op zijn beurt de kleuren van het Tormans Cyclo Cross Team met een 5e plaats in de wedstrijd gewonnen door Romain Grégoire.

Om 15u15 nam de Antwerpse Shana Maes de start van haar vijfde kampioenschap van België als elite op het zandparcours in Middelkerke. De regen had dan misschien wel geen uitwerking op het parcours, de zeebries zorgde voor tegenwind in de passage langs de kust. Trouw aan zichzelf gaf Shana in het midden van de duinen langs de Noordzee het beste van zichzelf om na zes ronden 19e te worden in de strijd voor rood-geel-zwart, gewonnen door Sanne Cant. Op die manier verzekerde ze zich van een vijfde top 20 op het Belgisch kampioenschap in even veel deelnames als elite.

« Ik ben heel blij met deze eerste titel in de beloften categorie! Het is uiteraard jammer dat er geen mogelijkheid is om mijn nieuwe driekleur in een beloftenwedstrijd te tonen, maar dat maakt me niet minder fier. De grootste moeilijkheid vandaag was om de hele wedstrijd de volle concentratie te behouden. De extreem gladde modderachtige ondergrond voelde namelijk net aan als een ijspiste. Het was een grote uitdaging om foutjes en slippers te vermijden. Zo gleed ik in de eerste ronde uit en verloor ik al meteen contact met Christine Majerus. Nadien slaagde ik er wel in om haar op een beperkte afstand te blijven achtervolgen, dus mijn prestatie stemt me tevreden. »

RESULTS

U23 women
1.MARIE SCHREIBERTormans CXXMARIE SCHREIBER
2.Maité BertelsXX
3.Nina BertonXX
U23 men
1.Romain GrégoireX54:52
2.Joris DelboveX+0:37
3.Clément AllenoX+0:52
5.Tormans CX+1:41
Elite Women
1.Sanne CantCrelan50:59
2.Marion Norbert RiberolleStar Casino+1:08
3.Laura VerdonschotVondelmolen De Ceuster+1:40
19.Tormans CX+15:00

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email