Championnats de Luxembourg

Luxemburgs kampioenschap

Tijdens het weekend van 8 en 9 januari zullen de negen renners van het Tormans Cyclo Cross Team in zes verschillende landen voor de nationale titels bij de beloften en elite strijden. Op zondag zal Kevin Kuhn in Steinmaur zijn Zwitserse titel verdedigen, terwijl ook de Belgische heren, de Britten en de Nederlanders hun wedstrijd in hun respectievelijke landen afwerken.  Daags voordien staan de kampioenschappen in Frankrijk, Luxemburg en de dameswedstrijd in België gepland.

Naast haar strijd voor de titel bij de beloften gaat de 18-jarige Marie Schreiber de uitdaging aan om het in het sportpark van Ettelbruck op te nemen tegen Christine Majerus, Luxemburgs kampioene bij de Elite sinds 2010. Het vlakke parcours bevat een brug, een zandbak en een carrousel.

« Ik ben erg gretig sinds mijn laatste wedstrijd in Hulst van vorige zondag, waar ik mezelf kon verrassen door na 50 minuten wedstrijd heel dicht bij Christine Majerus in de buurt te komen.  Ik zal er alles aan doen om mijn landgenote deze zaterdag zo lang mogelijk te volgen, al moet ik daar in de slotfase van het kampioenschap de prijs voor betalen. Als je als 18-jarige renster een duel met een elfvoudige nationale kampioene moet uitvechten, dan heb je namelijk niks te verliezen. Onze strijd gaat door op een omloop met vrij weinig hindernissen, al hoorde ik dat het terrein door de regen overspoeld werd en de ondergrond er vervolgens erg glad bij ligt. Zo wordt het plots toch technisch, dat kan misschien in mijn voordeel spelen. »

RESULTS

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email