Search
Close this search box.
World Cup Tabor

Lekke tube kon Hermans niet beletten om op het podium te eindigen

Deze zondag nam het Tormans Cyclo Cross Team deel aan een nieuwe manche van de Wereldbeker in Tabor (Tsjechië). Bovenop de kou die er heerste, wachtte een eerder explosief dan technisch parcours op de zes renners van het team.

Nog voor de middag openden Théo Thomas (Frankrijk) en Emiel Verstrynge (België) het bal bij de heren beloften. Verstrynge eindigde 5e in de wedstrijd, op 13 seconden van winnaar Mees, terwijl Thomas de aankomst als 30e overschreed. Het was de eerste wereldbeker voor de beloftencategorie en na het Europees kampioenschap van vorige week in Drenthe behaalt de 19-jarige Belg dus een tweede top 5 op rij.

Daarna was het de beurt aan Marie Schreiber, die één jaar eerder in Tabor tweede werd bij de junioren na haar ploeggenote Zoe Bäckstedt, die er deze zondag in slaagde om haar overwinning over te doen. Met haar 21e plaats bij de Dames Elite behaalde de 18-jarige Luxemburgse haar beste resultaat van het seizoen in de Wereldbeker.

Bij de Heren Elite lanceerde het trio bestaande uit Quinten Hermans, Kevin Kuhn en Corné Van Kessel zich net voor 15u. Hermans en Van Kessel maakten deel uit van een groep van zes sterke renners die zich rond halfkoers van de tegenstand konden afscheiden, tot eerstgenoemde met een lekke tube te kampen kreeg. Ondanks dit incident kon de Belg weer voorin aansluiten en aan de spannende strijd in de slotfase bijdragen.

Uiteindelijk slaagde Hermans erin om met een 3e plaats het podium te bereiken, op 15 seconden van de Europese kampioen van der Haar. Met zijn 7e plaats toont Corné Van Kessel aan dat zijn knie goed herstelt van zijn valpartij op het Europese Kampioenschap. Kevin Kuhn kruiste op zijn beurt de finishlijn op de 16e plaats. Na deze zesde wedstrijd klimt Hermans opnieuw naar de voorlopige derde positie in de tussenstand van de Wereldbeker.

« In Tabor kreeg ik opnieuw een parcours voorgeschoteld, waarop ik mijn explosiviteit kwijt kon. In de tweede wedstrijdhelft moest ik even diep in het krachtenarsenaal tasten om op mijn lekke band tot aan de materiaalpost te geraken en daarna de kloof met de leiders te dichten. Dat was energie die ik in de finale te kort kwam om tot op de streep mee te doen voor de overwinning. Lars van der Haar had opnieuw vleugels vandaag en ik ben dan ook blij dat ik intussen al voor de derde keer dit seizoen het podium van de Wereldbeker mocht betreden! »

« Vorige week op het Europees kampioenschap had ik een uitzonderlijk goede dag en ik hoopte natuurlijk om hier in Tabor opnieuw van zo’n goede benen te kunnen genieten en voorin mee te spelen. Ik koerste inderdaad de hele wedstrijd in de kopgroep, maar had tijdens de wedstrijd nooit het gevoel dat ik - in tegenstelling tot vorige week - de forcing kon voeren. Het kostte me in deze eerste wereldbeker bij de beloften duidelijk meer krachten om de leiders te volgen en in de eerste posities van de kopgroep te koersen, dus heb ik er met deze mooie 5e plaats dan ook het maximale uit gehaald vandaag. »

RESULTS

Elite men
1.Lars van der HaarTrek Lions1:02:27
2.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal+0:11
3.Tormans CX+0:157.Tormans CX+1:0516.KEVIN KUHNTormans CX+2:11KEVIN KUHN
U23 men
1.Mees HendrickxX48:01
2.Ryan KampPauwels Sauzen Bingoal+0:02
3.Cameron MasonTrinity+0:03
5.Tormans CX+0:1530.Tormans CX+2:25
Elite Women
1.Lucinda BrandTrek Lions52:00
2.Puck PieterseAlpecin Fenix+0:03
3.Annemarie Worst777+0:03
21.MARIE SCHREIBERTormans CX+3:42MARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email