Search
Close this search box.
European Championships Namur

Lauren Molengraaf Europees kampioene bij de junioren

Deze zaterdag is Lauren Molengraaf Europees kampioen in de junioren categorie geworden op het moeilijke circuit op de Citadel van Namen.

De 17-jarige Nederlandse, die de twee eerste manches van de wereldbeker wist te winnen, had nochtans een voorzichtige start genomen door het einde van de eerste ronde in vierde positie en op dertien seconden van het leidend trio af te sluiten.

In de tweede ronde kon ze de kloof in één ruk dichten en aan de kop van de wedstrijd enkele versnellingen plaatsen. De Italiaanse Valentina Corvi en de Belgische Xaydee Van Sinaey bleven echter hardnekkig volgen, waardoor een trio de slotronde inging.

Aan het einde van een spannende strijd haalde Molengraaf in de laatste hectometers de bovenhand van Corvi. Ze schonk het Tormans Cyclo Cross Team daarmee de een tweede titel op rij in de categorie dames junioren, een jaar na Zoe Bäckstedt.

In het begin van de namiddag vertegenwoordigde Arne Baers België voor de eerste keer in zijn carrière in een kampioenschap.

Ondanks een valpartij in de start van de beloftenwedstrijd, die hem naar de laatste plaats terugsloeg, zette hij een indrukwekkende prestatie neer en kon hij na zeven ronden op de tiende plaats eindigen.

« Ik ben bijzonder gelukkig met deze titel, want ik won aan het einde van een zware wedstrijd. Als favoriete had ik mezelf best wat druk opgelegd en ik denk dat het daarom was dat ik geen goede start kende. Ondanks alles ben ik er toch in geslaagd om naar de kop van de koers te rijden. Valentina Corvi was een sterke tegenstandster, samen hebben we een spannende strijd geleverd. Daarom is het zo mooi om de gouden medaille te winnen. Ik zal ten volle van deze nieuwe sterrentrui genieten, in afwachting van mijn volgende doelen, de wereldbekers en het wereldkampioenschap in mijn thuisland. »

« Rekening houdend met mijn pech vandaag kan ik erg tevreden zijn met mijn tiende plaats. Het was heel spijtig dat mijn eerste Europees Kampioenschap met een valpartij in de start begon. Het gebeurde voor mij, maar intussen reed een andere renner langs achter op mij in, waardoor ik pas als laatste aan de wedstrijd kon beginnen. Mijn teleurstelling maakte al snel plaats voor gretigheid om aan de lange inhaalrace te beginnen. Na de eerste ronde hoorde ik nog niet bij de top 30, maar dankzij een constant ritme gedurende de volledige wedstrijd kon ik uiteindelijk nog bij de eerste tien eindigen. Ik ben dankbaar voor de steun die ik van mijn team Tormans Cyclo Cross Team krijg, samen zullen we de komende weken op deze prestatie bouwen om mijn progressie verder te zetten. »

RESULTS

U23 women
1.LAUREN MOLENGRAAFTormans CX36:55LAUREN MOLENGRAAF
2.Valentina CorviItalia+0:03
3.Xaydee Van SinaeyBelgium+0:14
U23 men
1.Emiel VerstryngeCrelan Fristads51:40
2.Thibau NysBaloise Trek Lions+0:06
3.Witse MeeussenPauwels Sauzen Bingoal+0:11
10.ARNE BAERSTormans CX+2:55ARNE BAERS

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email