Search
Close this search box.
Illnau

Kevin Kuhn zet de teller op één

Na Hermans, Van Kessel, Verstrynge en Wyseure deze zaterdag, begon ook de Zwitserse kampioen van het Tormans Cyclo Cross Team op een boogscheut van zijn thuishaven aan zijn tweede seizoen bij de elite. Kevin Kuhn kwam aan de start van de wedstrijd in Illnau, op een snel en hobbelig parcours dat door de regen van de nacht voordien glibberig geworden was.

Na een goede start, ging Kuhn in de derde ronde op jacht naar zijn ontsnapte landgenoot Timon Rüegg. Het duo werkte voor een lange tijd samen tot de Zwitserse kampioen van een foutje van Rüegg op het enige klimmetje in het parcours gebruik maakte om hem los te schudden. Zijn concurrent bleef druk zetten, maar uiteindelijk hield de renner van het Tormans Cyclo Cross Team aan de streep nog 15 seconden over. Net als vorig seizoen zorgt Kuhn met zijn eerste succes in zijn kampioenentrui dus voor de eerste UCI overwinning van het team.

« Zoals gewoonlijk bij de seizoensstart voelde ik me wel wat zenuwachtig, want het is pas bij een eerste confrontatie met je concurrenten dat je weet hoe je ervoor staat. Mijn goede start gaf me gelukkig wel meteen vertrouwen. Ik had een serieuze inspanning moeten leveren om Rüegg bij te benen en dacht dat hij vandaag de bovenhand zou nemen. Maar uiteindelijk recupereerde ik goed en voelde ik me in de tweede wedstrijdhelft sterker worden. Na zijn technisch foutje moest ik drie ronden lang alles uit de kast halen om hem op achterstand te houden. Uiteindelijk won ik met een mooie voorsprong. Het is altijd fijn om het seizoen met een overwinning te starten, het feit dat het de eerste als Zwitsers kampioen is maakt het bijzonder! »

RESULTS

U23 men
1.Fabian Hacker4c.media1:00
2.ALESSANDRO VOLDERSTormans CX2:00ALESSANDRO VOLDERS
U23 women
1.ALEX SPRUYTTormans CX5:00ALEX SPRUYT
2.Fabian Hacker4c.media6:00
4.Stephan Bechert4c.media8:00
5.Tormans CX9:00

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email