Search
Close this search box.
Leuven

Joran Wyseure bevestigt met zijn beste resultaat in een Belgische elitewedstrijd

Joran Wyseure kwam deze zaterdag aan de start van zijn derde wedstrijd in één week tijd na zijn 4e plaats op het Europese kampioenschap bij de beloften vorig weekend en zijn 14e plaats in Niel vorige donderdag. In de Ethias Cross in Leuven maakte Laurens Sweeck zijn favorietenrol waar door in de derde ronde aan een solo te beginnen. Dat was ook het moment waarop Wyseure op het voorplan terecht kwam na enkele foutjes in de beginfase. Halfkoers was de Belg tot in de vijfde positie geraakt, uiteindelijk finishte hij als 6e met een minuut achterstand op de winnaar.

Deze zondag komen Emiel Verstrynge (België) en Théo Thomas (Frankrijk) aan de start van de eerste wereldbeker voor beloften in Tabor (Tsjechië). Marie Schreiber komt als belofte bij de Dames Elite en actie en Quinten Hermans, Kevin Kuhn, Thomas Mein en Corné Van Kessel vertegenwoordigen het team bij de Heren Elite.

« Het duurde even vooraleer ik het goede ritme te pakken had, want door de evolutie van het parcours na de verkenning had ik het in de eerste ronde moeilijk om de juiste lijnen te vinden en maakte ik dan ook een foutje op het wasbord. Daarna kon ik wel nog heel wat posities goedmaken om uiteindelijk mijn beste resultaat ooit in een Belgische cross bij de elite te behalen. Rekening houdende met het feit dat ik me nog niet volledig hersteld voelde van de zware wedstrijd in Niel van vorige donderdag kan ik best tevreden zijn met deze 6e plaats. Het is fijn dat ik kan bevestigen na mijn goede prestaties op het Europees kampioenschap en in Niel! »

RESULTS

Elite men
1.Laurens SweeckPauwels Sauzen Bingoal54:56
2.Tom MeeusenDeschacht Hens Maes+0:17
3.Felipe OrtzX+0:27
6.Tormans CX+1:02

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email