Search
Close this search box.
World Cup Hulst

Hulst

Het parcours in Hulst met zijn welbekende windmolen verwelkomde deze zondag de dertiende manche van de Wereldbeker van het seizoen op een steenworp van de Noordzee, waar de wedstrijd vorig seizoen doorging. De delegatie van het Tormans Cyclo Cross Team bestond uit negen renners en nam deel in beide Elite wedstrijden. Vanwege de Covid restricties waren het de enige wedstrijden op het programma in Hulst.

Jonge dames Zoe Bäckstedt en Marie Schreiber, respectievelijk 17 en 18 jaar,  waren de eerste die zich op het gras begaven. Het stadspark werd van regenval en modder gespaard, waardoor het parcours er snel bij lag. De renster uit Luxemburg sloot de zes ronden af op een 25e plaats en ging daarmee de Britse met twee plaatsen vooraf. Zo werd Zoe Bäckstedt 27e in haar vierde wedstrijd in één week tijd. 

De zeven mannelijke vertegenwoordigers van het team startten hun Wereldbeker om 15u. Quinten Hermans streed een lange tijd voor de 4e plaats, maar moest zich uiteindelijk met de 7e plaats tevreden stellen. Hij werd bijna in de top 10 vergezeld door Zwitsers kampioen Kevin Kuhn, die als 12e afgevlagd werd. Net daarachter volgde de jonge Emiel Verstrynge, die opnieuw indruk maakte met een 14e plaats. Samen met Joran Wyseure waren zij de twee geselecteerde Belgische beloften voor deze wereldbekermanche bij de Elite. Wyseure werd 29e achter een andere belofte Théo Thomas, die 24e werd. Thomas Mein eindigde als 32e. Corné van Kessel werd door een rugprobleem als gevolg van een zware val in de wedstrijd in Baal daags voordien gedwongen tot opgave.

Mijn prestatie van vandaag verheugt me, zeker na mijn maagproblemen van vorige week. Sinds ik weer normaal voedsel kan opnemen, krijg ik op training weer goede signalen en dat is vandaag ook in wedstrijd gebleken. Het is vooral mijn goede gevoel dat ik onthou, want er had wel een beter resultaat in gezeten. Een top 20 was binnen mijn mogelijkheden zonder het voorval waarbij van der Poel mijn derailleur raakte en ik als gevolg niet meer kon schakelen. Wat me eveneens gelukkig maakt, is dat ik naast de steun van de ploeg ook op mijn familie kon rekenen. Het doet me altijd deugd om hen dicht bij me te hebben! Ze zijn me na de feestdagen naar België gevolgd en zullen er aanstaande zaterdag ook bij zijn in de Franse titelstrijd. Alle omstandigheden zijn dus naar wens om in Liévin een gooi te doen naar de titel! 

RESULTS

Elite men
1.Tom PidcockIneos Grenadiers1:03:49
2.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal+0:12
3.Lars van der HaarBaloise Trek Lions+0:33
7.Tormans CX+1:4812.KEVIN KUHNTormans CX+2:27KEVIN KUHN
Elite Women
1.Lucinda BrandBaloise Trek Lions49:14
2.Puck PieterseAlpecin Fenix+0:05
3.Annemarie Worst777+0:11
25.MARIE SCHREIBERTormans CX+4:30MARIE SCHREIBER27.Tormans CX+5:08

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email