World Cup Fayetteville

Hermans zorgt op keizerlijke wijze voor een eerste succes in de wereldbeker

Deze woensdag betwistte het Tormans Cyclo Cross Team de tweede manche van de Wereldbeker van het seizoen, de tweede op rij aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Op het uitputtende parcours in het Centennial parkin Fayetteville (Arkansas) kwam eerst Marie Schreiber aan de start bij de Dames Elite om 19u30 (Belgische tijd). De 18-jarige Luxemburgse werkte de wedstrijd af in 24e positie, op 2:26 van wereldkampioene Lucinda Brand. De mannelijke delegatie, met Quinten Hermans, Kevin Kuhn, Thomas Mein, Corné Van Kessel en Emiel Verstrynge begon om 21u aan haar wedstrijd.

Drie dagen nadat hij zijn uitstekende conditie in Waterloo in de etalage plaatste, was Quinten Hermans opnieuw auteur van een sterke start, net als Toon Aerts. Met een versnelling bergop in de derde ronde liet Hermans medekoplopers Aerts, Iserbyt en Vanthourenhout achter zich. Een voorsprong van 21 seconden bij het ingaan van de vierde ronde bleef groeien in de daaropvolgende ronden.

Hermans domineerde op het uitdagende parcours in Fayeteville, dat in januari voor de Wereldkampioenschappen dienst zal doen. Een partij van 38 trappen, hellingen en haarspeldbochten lagen er door de regen modderachtig bij. Maar Hermans bleef zijn voorsprong op keizerlijke wijze uitbouwen tot 48 seconden in de zesde en voorlaatste ronde. Aan het einde van de laatste ronde waarin hij zekerheid inbouwde, rondde de Belg de wedstrijd in 55 minuten af, met een voorsprong van 37 seconden op zijn eerste achtervolger, de Europese kampioen Eli Iserbyt.

Hiermee schonk Hermans niet alleen een eerste wereldbeker overwinning aan het Tormans Cyclo Cross Team, maar hij behaalt tevens zijn eerste persoonlijk succes in de wereldbeker bij de Elite. Ook de jonge Emiel Verstrynge reed een indrukwekkende wedstrijd en eindigde op de 10e plaats. Thomas Mein (13e), Corné Van Kessel (16e) en Kevin Kuhn (19e) eindigden allen in de top 20. Dankzij zijn overwinning en 3e plaats in Waterloo bezet Quinten Hermans voorlopig de 2e plaats in het algemene wereldbeker klassement. De derde manche staat deze zondag in Iowa op het programma.

« Deze zege voelt zo goed! Ik was de voorbije maanden dubbel gemotiveerd om naar het veldritseizoen toe te werken, want vorig seizoen kwam mijn voorbereiding door een valpartij in het Critérium du Dauphiné in het gedrang. Deze Wereldbekerwedstrijden had ik als eerste grote doelen aangestipt en het is dan ook fantastisch wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Na een moeilijk seizoen vorig jaar geniet ik des te meer… Het was al in de tweede ronde bij een versnelling van Toon Aerts dat ik voelde dat ik een superdag had. Ik was namelijk de enige die hem bergop kon volgen en nog ademruimte had toen het op de top stilviel. Ik besloot dus om één ronde later op diezelfde plaats mijn aanval in te zetten. Het resulteerde in een mooie solo van 40 minuten, en mijn eerste wereldbeker overwinning! »

RESULTS

Elite men
1.Tormans CX55:00
2.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal+0:37
3.Michael VanthourenhoutPauwels Sauzen Bingoal+0:49
10.Tormans CX+2:01
Elite Women
1.Lucinda BrandTrek Lions0:50
2.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:09
3.Clara HonsingerX+0:16
24.MARIE SCHREIBERTormans CX+4:04MARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email