Merksplas

Hermans enkel door Iserbyt voorafgegaan

Deze zaterdag stond op de domeinen van de Kolonie in Merksplas de vierde manche van de Superprestige op het menu, op een parcours dat door weinig lange rechte stukken, een voornamelijk droge ondergrond, een zandbak en balken gekenmerkt werd. Quinten Hermans, die een hevige strijd voert om de eindoverwinning van de Superprestige, kwam er samen met Zwitsers kampioen Kevin Kuhn, Corné Van Kessel en Emiel Verstrynge aan de start.

In de beginfase van de wedstrijd was het Tormans Cyclo Cross Team oppermachtig. Niet minder dan drie renners zorgden ervoor dat de top 5 in de wedstrijd geel en blauw kleurde. Het was vooral Hermans die in navolging van zijn voorbije wedstrijden de forcing voerde, wat in de tweede wedstrijdhelft resulteerde in een kopgroep van vier renners. Heel wat positiewissels zorgden voor een spannende strijd, waarin Hermans na tien ronden uiteindelijk het hoofd moest buigen voor Eli Iserbyt. Corné Van Kessel beëindigde een constante wedstrijd op de 6e plaats, Emiel Verstrynge bevestigt opnieuw tussen de elite met een 12e plaats en tot slot werd Kevin Kuhn 20e. Hermans springt zo opnieuw haasje over met Aerts en bezet de 2e plaats in het voorlopige klassement van de Superprestige.

Quinten Hermans was niet de enige renner van het Tormans Cyclo Cross Team op het podium deze zaterdag, want ook Shana Maes mocht in Boortmeerbeek na een wedstrijd van 41 minuten op het tweede schavot plaatsnemen.

Deze zondag komt bijna het voltallige team aan de start in Koksijde. Zoe Bäckstedt, Marie Schreiber, Quinten Hermans, Kevin Kuhn, Théo Thomas en Corné Van Kessel werden geselecteerd voor de wedstrijd bij de Elite. Emiel Verstrynge en Joran Wyseure komen in de voormiddag bij de beloften aan de start.

RESULTS

Elite men
1.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal1:02:05
2.Tormans CX+0:02
3.Laurens SweeckPauwels Sauzen Bingoal+0:05
6.Tormans CX+1:0612.Tormans CX+2:1520.KEVIN KUHNTormans CX+3:15KEVIN KUHN

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email