Search
Close this search box.
World Cup Rucphen

Hermans dicht bij een nieuw Wereldbeker podium

Een nieuw Wereldbeker weekend werd deze zaterdag met de tiende manche van het seizoen in Rucphen (Nederland) geopend. Alle elite heren van het Tormans Cyclo Cross Team presenteerden zich aan de start: Quinten Hermans, Kevin Kuhn, Thomas Mein en Corné van Kessel.

Een zeer spannende wedstrijd zag het daglicht op het 3 kilometer lange parcours met zandbak, trappen, een wasbord en de befaamde carrousel van Camiel. Hermans en van Kessel leidden de dans in de eerste wedstrijdhelft door een lange tijd in de top 3 te koersen. Vanaf de derde ronde nam de Belg de kop van de wedstrijd en deed hij een eerste aanval van Tom Pidcock teniet om opnieuw de leiding op te eisen tot de zesde ronde. 

Zeven renners met daarbij Hermans strijdden in de voorlaatste ronde nog voor de overwinning. Een beslissende aanval van Iserbyt in de negende en laatste ronde zorgde voor een gevecht van man tot man tussen een kwartet renners. Na een cross van meer dan één uur eindigde Hermans net naast het podium, op twaalf seconden van winnaar Pidcock. Van Kessel werd 8e, Zwitsers kampioen Kevin Kuhn finishte als 11e en Thomas Mein kruiste de lijn op de 22e plaats.

Deze zondag hebben acht renners van het Tormans Cyclo Cross Team een afspraak op de Citadel van Namen voor de elfde wedstrijd van de Wereldbeker. Zwitsers kampioen Kevin Kuhn, winnaar bij de beloften in 2019, zal bij de elite aan de zijde van Quinten Hermans, Thomas Mein en Corné van Kessel koersen. Marie Schreiber (dames elite & U23), Zoe Bäckstedt (dames junioren), Théo Thomas, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure (heren U23) zullen in hun respectievelijke categorieën koersen.

« Na de wedstrijd in Besançon laste ik thuis in Zwitserland een rust- en trainingsperiode in. Het was goed om dicht bij familie en vrienden te kunnen herbronnen vooraleer de drukke kerstperiode in te gaan. In Val di Sole vorig weekend merkte ik al meteen resultaat van deze vernieuwde energie. Het sneeuwparcours bevatte best wel wat technisch moeilijke stukken en niemand wist wat te verwachten van deze ongekende omstandigheden. Maar ik vond het leuk en presteerde boven de verwachtingen. Vandaag was het andere koek. Een snel parcours zoals hier in Rucphen was al een tijd geleden. Ik voelde me goed, maar door een minder goede start kostte het me wel wat tijd om aansluiting met de kopgroep te vinden. En eens ik erbij was, brak de wedstrijd open. Deze 11e plaats stemt me wel tevreden en ik kijk al uit naar morgen in Namen! »

RESULTS

Elite men
1.Tom PidcockIneos Grenadiers1:03:26
2.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal+0:03
3.Michael VanthourenhoutPauwels Sauzen Bingoal+0:08
4.Tormans CX+0:12

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email