World Cup Zonhoven

Hermans (5e) speelt opnieuw een hoofdrol

Deze zondag had de kuil in Zonhoven de eer om de eerste Wereldbeker van het seizoen op Europese bodem te verwelkomen. Voor het Tormans Cyclo Cross Team kwamen Marie Schreiber en Zoe Backstedt bij de dames aan de start. Denise Betsema toonde opnieuw haar dominantie door met ruime voorsprong op wereldkampioene Lucinda Brand te winnen. De 17-jarige Zoe Backstedt wist zich in de top 20 te plaatsen, de Luxemburgse Marie Schreiber legde na de drie Amerikaanse wereldbekers beslag op de 34e plaats.

Anderhalf uur later doken Quinten Hermans, de 2e van deze zaterdag in Ruddervoorde, Kevin Kuhn, Corné Van Kessel en Théo Thomas het Limburgse zand in. Hermans was opnieuw één van de hoofdacteurs en maakte er samen met Toon Aerts, Lars van der Haar, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck een zeer spannende strijd van. Het was de Belg van het Tormans Cyclo Cross Team die gevat reageerde op alle aanvallen en ervoor zorgde dat er een groep van zes renners de voorlaatste ronde in ging. Hermans zette bij aanvang van dit slotkwartier druk, maar uiteindelijk was het Toon Aerts die aan de haal ging en zijn voorsprong van 20 seconden bij de laatste passage aan de finish niet meer af gaf. Hermans finishte als 5e en behoudt zijn 2e plaats in het voorlopige klassement in de Wereldbeker. Corné Van Kessel kwam over de streep als 8e, Zwitsers kampioen Kevin Kuhn werd 13 en Théo Thomas 23e.

« Deze veldrit in Zonhoven wordt vaak onderschat. De afdaling richting de kuip is een bekende bijzonder technische hindernis, maar daarnaast is de rest van het parcours ook erg slopend. Ik ben tevreden over mijn prestatie vandaag, en daarbij is het goede gevoel dat ik aan deze wedstrijd overhou bovengeschikt aan mijn 8e plaats. Ik kon weer over mijn volle kracht beschikken dankzij mijn osteopaat, die na mijn valpartij in de eerste wereldbeker in Waterloo een oplossing vond voor mijn geblokkeerd bekken en nek. In de start was het wat zoeken om een doorgang te vinden, maar eens ik vooraan in de wedstrijd kwam koos ik voor mijn eigen tempo. Dit kon ik tot het einde aanhouden en voor de 7e plaats strijden. Ik blijf werken om dit goed gevoel vast te houden, in de hoop dat mijn doorzettingsvermogen me binnen een paar weken opnieuw topresultaten zal opleveren! »

RESULTS

Elite men
1.Toon AertsTrek Lions58:58
2.Lars van der HaarTrek Lions+0:10
3.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal+0:14
5.Tormans CX+0:26
Elite Women
1.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal47:44
2.Lucinda BrandTrek Lions+0:46
3.Ceylin del Carmen AlvaradoAlpecin Fenix+1:08
20.Tormans CX+5:0334.MARIE SCHREIBERTormans CXMARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email