Koksijde U23

Groot succes voor de beloften van Tormans CX Team

Als voorspel op een nieuwe wereldbekermanche in Koksijde deze zondag, vertegenwoordigden Emiel Verstrynge en Joran Wyseure het Tormans Cyclo Cross Team bij de beloften op hetzelfde parcours langs de Noordzee. Om 11u30 trok het duo bij lichte regenval op het militaire domein ten strijde.

Na een kanonstart op de zandondergrond onderhielden de twee jonge renners een hoog tempo, zodat ze halfkoers nog met een handvol renners aan de leiding reden. Verstrynge en Wyseure hebben dan de hun krachten gebundeld om op Jente Michels te jagen, die twee ronden van het einde met een tiental seconden voorsprong aan de leiding fietste. Met dezelfde vastberadenheid hielden Verstrynge en Wyseure de leider in het zicht.

Wyseure toonde klasse in het zand en slaagde er bij het ingaan van de laatste ronde in om de aansluiting te maken en zijn tegenstander meteen daarna op achterstand te zetten. De slotronde werkte hij solo af en uiteindelijk behaalde hij na 50 minuten wedstrijd zijn eerste UCI overwinning met 16 voorsprong op Michels. Een sterke collectieve prestatie werd beloond met een 3e plaats van Emiel Verstrynge, daags na zijn 12e plaats in de Superprestige in Merksplas bij de Elite.

Later op de dag namen vijf renners van het Tormans Cyclo Cross Team deel aan de Wereldbeker bij de Elite. De 18-jarige Luxemburgse Marie Schreiber sloot haar zevende wereldbekerwedstrijd af op de 35e plaats, terwijl Zoe Bäckstedt 22e eindigde in de door Annemarie Worst gewonnen wedstrijd.

Het viertal samengesteld uit Quinten Hermans, Kevin Kuhn, Théo Thomas en Corné Van Kessel sloten het bal af. De intensiteit van de regen was intussen verdubbeld en de moeilijkheidsgraad van het parcours vervolgens verhoogd. Zoals we intussen van hem gewoon zijn, dicteerde Hermans van bij de start het ritme in het Koksijdse zand. De 26-jarige Belg rondde deze wereldbekermanche af net buiten het podium, op 14 seconden van winnaar Iserbyt. Zoals daags voordien in Merksplas hield Van Kessel een constant ritme vol en behaalde op die manier met zijn 6e plaats zijn beste resultaat in de Wereldbeker dit seizoen. De Zwitser Kevin Kuhn werd 20e en de Fransman Théo Thomas 24e.

« Het was met een zeer goed gevoel en de hoop om op het podium te eindigen dat ik naar Koksijde afzakte. Die ambitie gold ook voor Emiel, en samen bepaalden we dan ook het wedstrijdbegin. Zo liet hij bijvoorbeeld een gat vallen wanneer ik in de tweede ronde ten aanval trok of probeerden we elkaar af te lossen in de achtervolging op Michels. Aangezien ik geen zandspecialist ben, kostte het me best wel wat tijd om voeling met het parcours te krijgen. Naarmate de wedstrijd vorderde, volgde ik steeds betere lijnen en slaagde ik erin om heel goed te eindigen. Gezien de lastigheidsgraad van de wedstrijd kon ik in de laatste ronde dan ook nog een groot verschil maken. Deze overwinning is voor mij een ongelofelijk mooie verrassing, het was een fantastisch gevoel om samen met Emiel het podium te betreden! »

« Ik koesterde de ambitie om hier in Koksijde te winnen, maar na een goede start voelde ik steeds meer dat de wedstrijd van gisteren nog in de benen zat en het moeilijk zou worden om mijn frisse concurrenten te verslaan. Aangezien ik geen superdag had, maakte ik wat foutjes en op dergelijk moeilijk parcours worden deze net iets meer afgestraft dan gewoonlijk. Joran en ik deden er alles aan om het gat met Jente Michels te verkleinen en ik ben dan ook gelukkig dat hij er in slaagde om in de finale de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Wat mezelf betreft, had ik me voorgenomen om tot de laatste ronde in de groep achtervolgers af te wachten om met een ultieme inspanning het podium te proberen behalen. Deze 3e plaats gecombineerd met de 12e plaats van deze zaterdag in de Superprestige zorgen dus voor een geslaagd weekend! »

RESULTS

U23 men
1.Tormans CX49:42
2.Jente MichelsAlpecin Fenix+0:16
3.Tormans CX+0:19
Elite men
1.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal57:00
2.Laurens SweeckPauwels Sauzen Bingoal+0:04
3.Toon AertsBaloise Trek Lions+0:07
4.Tormans CX+0:14
Elite Women
1.Annemarie Worst77746:31
2.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:17
3.Lucinda BrandBaloise Trek Lions+0:37
22.Tormans CX+4:5335.MARIE SCHREIBERTormans CX+7:51MARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email