Search
Close this search box.
World Cup Namur

Gewapend met moed bestormden de Tormans CX renners de Citadel van Namen

Deze zondag nam de delegatie van het Tormans Cyclo Cross Team deel aan een nieuwe manche van de wereldbeker op het mythische circuit op de Citadel van Namen. Onder de sportieve leiding van Bart Wellens streden acht renners in vier verschillende wedstrijden op het parcours dat gereputeerd is voor het veeleisend karakter ten aanzien van de renners en het materiaal, vanwege de vele hoogtemeters, de modder vermengd met steenslag of steile afdalingen met boomwortels.

Bij de dames opende de Britse Zoe Bäckstedt het bal in de juniorencategorie op de mooiste der manieren. Ze behaalde de overwinning met meer dan een minuut voorsprong op haar dichtste concurrent. De Europese kampioene rijgt een nieuwe overwinning aan haar historisch succes bij de elite in Essen. Een maand na het winnen van de eerste manche van de wereldbeker in Tabor, verstevigt Bäckstedt haar leidersplaats in het juniorenklassement. De Luxemburgse Marie Schreiber was slachtoffer van verscheidene mechanische defecten en werd 51e bij de dames elite.

Het mannelijke trio bij de beloften onderscheidde zich ook door zijn doorzettingsvermogen ondanks tegenslag. De Belg Emiel Verstrynge was tot in de slotfase jodiumkandidaat achter de ontsnapte Pim Ronhaar, maar hij moest zich met de 4e plaats tevreden stellen nadat hij in de voorlaatste ronde bij het haperen aan een paaltje de sluiting van zijn schoen brak. De Fransman Théo Thomas werd 10e en zette daarmee zijn beste resultaat in de wereldbeker dit seizoen neer, terwijl Joran Wyseure 13e finishte, ondanks een lekke band en pijn aan schouder en elleboog na een zware val. Aan het eind van deze tweede manche van de wereldbeker staat Verstrynge 5e in het klassement bij de beloften.

24 uur na de start van de voorgaande manche in Rucphen nam het mannelijke kwartet bij de elite deel in de slag om de Citadel. Net als Verstrynge had Hermans ook tegenslag. Hij moest midden in de strijd voor het podium van schoen wisselen en eindigde 4e. Met zijn 8e plaats eindigde Corné van Kessel ondanks een lekke tube voor de negende keer op rij in de top 10. De Brit Thomas Mein sloot de top 15 af, terwijl de beloftenwinnaar van 2019 in Namen, Kevin Kuhn, na twee lekke tubes de lijn op de 17e plaats kruiste. In het individuele wereldbekerklassement staat Hermans na deze elfde wedstrijd op de 4e plaats.

« Een uitstekende wedstrijd was het, tot ik in een links-rechts bocht iets te ver naar buiten stuurde en tegen de afsluiting de sluiting van mijn schoen brak. Ik ben uiteraard wel wat teleurgesteld, omdat ik me zonder die schoenwissel in staat achtte om met Toon Aerts voor de 3e plaats te strijden. Ik onthou wel mijn goed gevoel en deed geen slechte zaak in het klassement van de wereldbeker. »

« Deze prestatie is goed voor het vertrouwen! Ik voelde me goed en kon heel snel van de vierde startrij naar voren oprukken. Dit parcours ligt me enorm goed, maar bij mijn vorige deelnames kwam ik er nooit zonder pech vanaf. Dit keer bleef ik foutloos en kon ik lekke banden en valpartijen vermijden, wat best wel uitzonderlijk is op dit buitengewone parcours. Hopelijk ben ik nu vertrokken voor een mooie reeks! »

« Het was belangrijk om de wedstrijd goed in te delen. Na twee weken in Spanje waarin we met het team eerder op uithouding focusten, verwachtte ik niet dat mijn explosiviteit optimaal zou zijn. Dus koos ik ervoor om een lineair tempo te rijden zonder al te vaak in het rood te gaan. Wanneer er bergop versneld werd, behield ik dan ook mijn eigen ritme. Ik kon de wedstrijd zonder fouten afwerken, enkel in de laatste ronde vertraagde een lekke band me. Ik ben blij dat ik niet gevallen ben, want het circuit was erg technisch en gevaarlijk. Dit resultaat is positief voor het vertrouwen in het opzicht van de drukke kerstperiode en nationale kampioenschappen. In Dendermonde zal er waarschijnlijk veel gelopen moeten worden, wat niet wilt zeggen dat dat me niet gelukkig stemt! »

Ik heb me echt geamuseerd vandaag, maar na een goede start kreeg ik meerdere keren met pech te maken waardoor een goed resultaat buiten mijn mogelijkheden lag. Dit fantastische parcours is een grote uitdaging voor het materiaal!

RESULTS

U23 men
1.Pim RonhaarTrek Baloise Lions52:52
2.Niels VandeputteAlpecin Fenix+0:28
3.Mees HendrickxIKO Crelan+0:37
4.Tormans CX+0:4610.Tormans CX+2:3213.Tormans CX+2:55
U23 women
1.Tormans CX37:02
2.Leonie BentveldtPauwels Sauzen Bingoal+1:11
3.Valentina CorviX+1:27
Elite men
1.Michael VanthourenhoutPauwels Sauzen Bingoal59:28
2.Tom PidcockIneos Grenadiers+0:36
3.Toon AertsTrek Baloise Lions+0:51
4.Tormans CX+1:38
Elite Women
1.Lucinda BrandTrek Baloise Lions53:07
2.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:20
3.Puck PieterseAlpecin Fenix+1:16
51.MARIE SCHREIBERTormans CXMARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email