Herentals

Geruststellende signalen voor van Kessel

Deze woensdag koerste Corné van Kessel bijna thuis in Herentals, in de provincie Antwerpen. Deze nieuwe manche van de X2O Trofee was de zesde wedstrijd in elf dagen voor de Nederlandse renner, wie geruststellende signalen toonde na zijn valpartij in Baal op 1 januari.

Van Kessel toonde zichzelf in de openingsfase in de achtervolging op drie leiders op het parcours van 2,7 kilometer met een opmerkelijk steile skipiste en atletiekpiste als belangrijkste kenmerken. Hij verzekerde zich van een nieuwe plaats tussen de tien beste renners in de aanloop naar de strijd voor de Nederlandse titel aanstaande zondag in Rucphen.

« In het eerste deel van de wedstrijd gaf mijn lichaam me geruststellende signalen na mijn valpartij in Baal. Ik voelde wel dat ik nog niet over mijn volle kracht kon beschikken en ook de effecten van de behandelingen bij de osteopaat zaten in de kleren. Het is natuurlijk niet onlogisch dat het tijd vergt om na zo een harde klap te herstellen en dat ik bijgevolg nog niet in staat was om voor de dichtste ereplaatsen mee te strijden. Dat hoop in aanstaande zondag op het Nederlandse kampioenschap in Rucphen wel te doen! »

RESULTS

Elite men
1.Wout Van AertJumbo - Visma1:02:43
2.Tom PidcockIneos Grenadiers+1:06
3.Toon AertsBaloise Trek Lions+1:07
10.Tormans CX+4:28

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email