Championnats de France

Frans kampioenschap

Tijdens het weekend van 8 en 9 januari zullen de negen renners van het Tormans Cyclo Cross Team in zes verschillende landen voor de nationale titels bij de beloften en elite strijden. Op zondag zal Kevin Kuhn in Steinmaur zijn Zwitserse titel verdedigen, terwijl ook de Belgische heren, de Britten en de Nederlanders hun wedstrijd in hun respectievelijke landen afwerken.  Daags voordien staan de kampioenschappen in Frankrijk, Luxemburg en de dameswedstrijd in België gepland.

De vier andere renners van het Tormans Cyclo Cross Team kregen vorig seizoen niet de kans om voor hun nationale titels te strijden vanwege de afgelastingen door de pandemie, of door een sleutelbeenbreuk in het geval van Theo Thomas. Na twee zilveren plakken bij de junioren droomt de Fransman ervan om deze zaterdag in het park van Val de Souchez in Liévin de blauw-wit-rode trui bij de beloften te veroveren. Het grasparcours wordt geanimeerd door twee trappenpartijen en balken.

« Het is met een groot enthousiasme dat ik naar de nationale kampioenschappen uitkijk. Ik voel me enorm goed in mijn vel en zak deze vrijdag vanuit mijn verblijfplaats in Geel af naar Liévin, net aan de andere kant van de Belgische grens, met een verlangen om de tricolore te veroveren. Deze afspraak staat al lang in mijn agenda aangekruist, zeker nadat ik vorig seizoen door een blessure niet kon deelnemen. Ik heb dit seizoen al enkele mooie prestaties neergezet, denk maar aan mijn 10e plaats in de Wereldbeker in Namen, en hoop deze zaterdag opnieuw op een stel goede benen te beschikken! »

RESULTS

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email