Search
Close this search box.
Superprestige Gieten

Eerste podium voor Hermans (2e): “Lekke tube kwam me duur te staan”

Na twee 4e plaatsen op rij werd Quinten Hermans deze zondag in het met regen overgoten Gieten met een eerste podiumplaats van het seizoen beloond. Van bij de start deze openingswedstrijd van de Superprestige in het noorden van Nederland kon de Belg zich met zijn landgenoot Toon Aerts onderscheiden. Het duo kon al snel een voorsprong van een kleine halve minuut opbouwen op eerste achtervolgers Iserbyt en Sweeck. Hermans bleef nagenoeg foutloos op het gevarieerde en glibberige parcours met zandoevers, balkjes en heuveltjes, maar werd in de vijfde van acht ronden door een lekke tube door zijn concurrent op achterstand gereden. Hermans maakte opnieuw de aansluiting tot Aerts er in de voorlaatste ronde in slaagde om in de materiaalpost, die vaak bezocht werd, een gaatje te slaan. Hij gaf zijn voorsprong niet meer af en won met 23 seconden voorsprong op Quinten Hermans. Corné Van Kessel sloot de top 10 af.

Ook op Franse en Belgische grond werd deze zondag gecrosst. Théo Thomasbehaalde de 12e plaats op de tweede dag van de Beker van Frankrijk in Pierric, Antwerps kampioene Shana Maes finishte als 4e in de veldrit in Kasterlee.

« Het is fijn om op het podium te eindigen vandaag, ook al had ik liever wat meer strijd geleverd voor de overwinning. Halfweg de wedstrijd verloor ik door een lekke band namelijk redelijk wat energie. Ik probeerde mijn leegloper te verbergen voor Toon Aerts, maar hij had natuurlijk wel snel in de gaten dat het tempo zakte. Vooraleer ik de materiaalpost bereikte, had hij een gaatje geslagen. Het goedmaken van deze achterstand kostte me de nodige energie om hem in de finale nog meer weerstand te bieden. Ik ben tevreden over de start van mijn seizoen en kijk ernaar uit om deze dinsdag naar de Wereldbekers in Amerika te vertrekken. Gelukkig staat er morgen nog een rustige dag op het programma, want de weersomstandigheden zorgden voor een zware wedstrijd waarvan ik even moet recupereren. »

RESULTS

Elite men

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email