World Cup Iowa

Een val kwam Hermans (5e) duur te staan

Deze zondag nam de delegatie van het Tormans Cyclo Cross Team deel aan de derde en laatste manche van de Wereldbeker in de Verenigde Staten, in Iowa City. Quinten Hermans, winnaar van de voorgaande manche in Fayetteville vorige  woensdag, kwam er aan de start aan de zijde van Kevin Kuhn, Thomas Mein, Corné Van Kessel en Emiel Verstrynge om 21u (Belgische tijd), deze keer voor de dameswedstrijd met Marie Schreiber (22h45).

In aangename weersomstandigheden kregen de renners een bijzonder explosief parcours voorgeschoteld. Hermans, Van Kessel en Kuhn realiseerden een zeer goede start en kwamen met zijn drieën in de top vijf door na de eerste ronde. Vanaf de derde ronde volgden de aanvallen zich op vooraan, en daarbij maakte Quinten Hermans opnieuw een sterke indruk.

De concurrenten van Quinten Hermans slaagden er niet in om hem uit de wielen te rijden, tot hij in de zevende ronde bij de passage over de balken ten val kwam. Een afgesprongen ketting deed de Belg belangrijke seconden verliezen, en daarbij ook zijn kansen om op het podium te eindigen. Hermans liet de moed echter niet zakken en eindigde als 5e, op 50 seconden van Iserbyt. Na de drie eerste manches behoudt hij de 2e plaats in het voorlopige algemene klassement van de Wereldbeker.

Marianne Vos was de beste bij de dames, Marie Schreiber finishte als 39e.

RESULTS

Elite men
1.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal59:10
2.Lars van der HaarTrek Lions+0:11
3.Michael VanthourenhoutPauwels Sauzen Bingoal+0:31
5.Tormans CX+0:53
Elite Women
1.Marianne VosJumbo Visma0
2.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:10
3.Kata Blanka VasSD Worx+0:36
39.MARIE SCHREIBERTormans CXMARIE SCHREIBER

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email