Search
Close this search box.
Ethias Cross Essen

Een klinkende eerste profoverwinning voor Zoe Bäckstedt

Het Tormans Cyclo Cross Team is verdeeld over drie fronten dit weekend. Eén delegatie nam deel aan de zesde manche van de Ethias Cross in Essen. De Belgische Shana Maes, de Luxemburgse Marie Schreiber en de Britse Zoe Bäckstedt gingen om 13u45 van start in de Elite Dames categorie, vooraleer Thomas Mein hetzelfde deed bij de Heren Elite om 15u.

Met haar zeventien lentes zette de jonge Bäckstedt onmiddellijk de toon. Al in de eerste ronde kon ze met haar overtuigende kracht een gat slaan, en haar concurrentes zouden haar nooit meer terug zien. Het was met meer dan één minuut voorsprong dat ze Laura Verdonschot aan de finish voorafging. Dankzij haar leeftijd van 17 jaar en 78 dagen werd ze de jongste winnares van een Belgische veldrit in de elite categorie. Antwerps kampioene Shana Maes werd 13e.

Bij de mannen schitterde Thomas Mein ook, hoewel hij door gezondheidsproblemen net een maand zonder competitie achter de rug heeft. De auteur van de beste start aan de zijde van Wout Van Aert behaalde de 7e plaats, zijn eerste top 10 van het seizoen.

Deze zondag komen Quinten Hermans, Kevin Kuhn en Corné Van Kessel aan de start van een nieuwe manche van de Wereldbeker in Val di Sole (Italië), waar een belangrijke laag sneeuw de traditionele mountainbikesite bedekt. De beloften van het team zijn momenteel in Alicante (Spanje) met Intermarché-Wanty-Gobert om de drukke eindejaarsperiode voor te bereiden.

Ik kwam hier met de overtuiging dat ik een podiumplaats kon behalen, maar stiekem dacht ik wel aan de overwinning. Het was echter ver van makkelijk, de modder maakte het echt zwaar. Ik moest elke ronde lopen, waardoor ik op gegeven moment aan mijn rug last kreeg door het dragen van de fiets. Maar uiteindelijk was ik blij met deze veranderingen van ritme, die me enkele momenten van rust boden. Dit is mijn eerste overwinning in de elite categorie. Ik ben zo gelukkig!

RESULTS

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email