Niel

Derde opeenvolgende podium in de Superprestige voor Hermans

Deze donderdag vond de derde manche van de Superprestige plaats in Niel, in de provincie Antwerpen. Quinten Hermans, die met gelijke punten als twee andere renners leider is in het klassement, was één van de vier renners van het Tormans Cyclo Cross Team aan de start van de wedstrijd bij de heren elite/beloften. Op klokslag 15u lanceerden Hermans, Kevin Kuhn, Corné Van Kessel en Joran Wyseure zich op een volledig vernieuwd parcours dat modder, zand en heuveltjes afwisselde.

Quinten Hermans maakte deel uit van een viertal dat zich in de eerste ronde snel kon afscheiden en op korte afstand achtervolgd werd door Zwitsers kampioen Kevin Kuhn. Nadat hij op een versnelling van Toon Aerts kon reageren, nam Hermans de leiding over en maakte zelfs een gat. Een valpartij stak echter stokken in de wielen, maar desondanks bleef Hermans in contact met de wedstrijdleiding tot in de vijfde ronde, waarin hij in een modderige strook bergop voet aan de grond moest zetten.

De slotfase van de wedstrijd bracht een strijd tussen Aerts en Iserbyt, en het was laatstgenoemde die in een sprint met twee het laken naar zich toetrok. Hermans kruiste de lijn op de 3e plaats op 22 seconden achter het duo en behaalt op deze manier zijn derde podium in even veel manches van de Superprestige dit seizoen. Kevin Kuhn eindigde 9e en Joran Wyseure 14e.

« Van in het begin van de wedstrijd had ik in de gaten dat ik geen superdag had vandaag. Ik moest aanklampen bij de koplopers en hoopte dat mijn gevoel in de tweede wedstrijdhelft zou verbeteren, maar tevergeefs. Terwijl mijn benen verzuurden, konden mijn tegenstanders nog een versnelling plaatsen. Ik ben tot het einde blijven vechten en ben dan ook blij dat ik in deze omstandigheden het podium kon bereiken! In de Superprestige is het zaak om in geen enkele manche punten te laten liggen, want de strijd voor het eindklassement is enorm spannend! »

RESULTS

Elite men
1.Eli IserbytPauwels Sauzen Bingoal1:00:00
2.Toon AertsTrek Lions+0
3.Tormans CX+0:229.KEVIN KUHNTormans CX2:02KEVIN KUHN14.Tormans CX+3:38

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email