World Cup Dendermonde

“Een uur lang vechten tegen jezelf”

Tijdens deze drukke kerstperiode voor de veldritwereld zullen de renners van het Tormans Cyclo Cross Team in zeven wedstrijden in elf dagen in actie komen. Deze zondag waren Zoe Bäckstedt, Marie Schreiber en alle heren van de partij op het grasveld in Grembergen, deelgemeente van Dendermonde, ter gelegenheid van de twaalfde wereldbeker van het seizoen. De organisatoren pakten er uit met een hertekend parcours met een gloednieuw wasbord en trappenpartij naast de gekende brug, heuvel en balken.

Boxing Day begon uitstekend voor het team dankzij een derde opeenvolgende overwinning voor Zoe Bäckstedt in de Wereldbeker voor Junioren Dames. De Britse is dit seizoen in de jeugdcategorie voorlopig onverslaanbaar en was deze zondag bijna twee minuten sneller dan haar eerste achtervolgster, de Nederlandse Leonie Bentvelt. Logischerwijze blijft ze aan de leiding van het wereldbekerklassement. De Luxemburgse 18-jarige Marie Schreiber beëindigde de dames elite wedstrijd op de 39e plaats.

Bij de beloften heren was de kopstart voor Emiel Verstrynge in zijn shirt van de Belgische nationale ploeg. Hij ging er vandoor met wereldkampioen Pim Ronhaar, die in de tweede ronde de leiding overnam en samen met Mason en Hendrikx voor het podium streed. Joran Wyseure en Verstrynge bundelden daarachter samen met hun landgenoten hun krachten om de kloof rond de halve minuut te houden. Uiteindelijk konden de West-Vlamingen de andere renners in hun groep aftroeven om respectievelijk 4e en 5e te worden. Fransman Théo Thomas beëindigde de wedstrijd ondanks maagproblemen. Emiel Verstrynge is na drie van de vijf manches voorlopig 4e in het wereldbekerklassement.

Intussen werd het circuit steeds moeilijker berijdbaar vooraleer de Elite Heren erop losgelaten werden. Quinten Hermans en Corné van Kessel gingen door op hun indrukwekkende reeks van dichte ereplaatsen en eindigden respectievelijk 5e en 6e aan het einde van een intense wedstrijd. Zwitsers kampioen Kevin Kuhn rondde de acht ronden op de 19e plaats af, terwijl Thomas Mein als 26e finishte. In het individuele wereldbekerklassement bezetten Hermans en van Kessel de 4e en 6e plaats op drie wedstrijden van het einde. 

« Het was echt een strijd tegen jezelf en het parcours vandaag, waarin je af en toe een renner tegenkwam die iets sneller of iets trager fietste. De modder plakte namelijk zo goed aan de fiets waardoor het veel krachten vergde om in deze weide snel vooruit te komen. Het is natuurlijk wel mijn ding om een uur lang hetzelfde tempo aan te houden. De drukke kerstperiode met een 6e plaats beginnen, stemt me wel tevreden. De voorbije dagen heb ik rustig aan genoten van gezellige momenten met mijn gezin om klaar te zijn voor de lange aaneenschakelingen van wedstrijden, die voor mij stuk voor stuk belangrijk zijn! »

RESULTS

U23 women
1.Tormans CX39:40
2.Leonie BentveldtPauwels Sauzen Bingoal+1:48
3.Xaydee Van SinaeyTormans Acrog+2:07
U23 men
1.Cameron MasonTrinity48:16
2.Pim RonhaarBaloise Trek Lions+0:37
3.Mees HendrikxIKO Crelan+0:47
4.Tormans CX+0:585.Tormans CX+0:5942.Tormans CX+7:58
Elite Women
1.Lucinda BrandTrek Baloise Lions47:38
2.Clara HonsigerCannondale+0:04
3.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:36
39.MARIE SCHREIBERTormans CX+6:58MARIE SCHREIBER
Elite men
1.Wout Van AertJumbo Visma1:03:48
2.Mathieu van der PoelAlpecin Fenix+0:49
3.Toon AertsTrek Baloise Lions+1:18
5.Tormans CX+2:09

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email