Search
Close this search box.
British Championships

Brits kampioenschap

Tijdens het weekend van 8 en 9 januari zullen de negen renners van het Tormans Cyclo Cross Team in zes verschillende landen voor de nationale titels bij de beloften en elite strijden. Op zondag zal Kevin Kuhn in Steinmaur zijn Zwitserse titel verdedigen, terwijl ook de Belgische heren, de Britten en de Nederlanders hun wedstrijd in hun respectievelijke landen afwerken.  Daags voordien staan de kampioenschappen in Frankrijk, Luxemburg en de dameswedstrijd in België gepland.

Het eerste Brits kampioenschap voor Thomas Mein als Elite vindt zondag om 14u45 (Britste tijd) plaats in Ardingly, ten zuiden van Londen. Met steile klimmetjes, een schuine kant, balken, een zandbak en een brug bevat het circuit vrij veel variatie.

« Deze vrijdag begin ik aan de lange zuidwaartse reis richting Londen, waar ik voor het eerst als Elite aan de start van de nationale kampioenschappen kom. Mijn grootste concurrent voor de titel is wellicht een belofte, in de naam van Cameron Mason. Het parcours in Ardingly is me niet bekend, maar ik weet dat het erg nat is en ik me aan wat loopstroken mag verwachten, zeker na de passages van alle voorgaande categorieën. Waarschijnlijk wordt het de eerste twee ronden wat afwachten wie de betere renners zijn, waarna de sterkste zich zullen onderscheiden. Ik ben erg enthousiast! »

RESULTS

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email