Boom

Marie Schreiber: “Deze prestatie is enorm geruststellend”

Deze zaterdag kruisten de wegen van Shana Maes, Marie Schreiber en Zoe Backstedt, de dames van het Tormans Cyclo Cross Team, elkaar voor het eerst in wedstrijd ter gelegenheid van de Superprestige in Boom. Met Quinten Hermans, Thomas Mein, Théo Thomas, Corné Van Kessel, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure aan de start bij de heren elite betekende dit dat bijna het voltallige Belgische team zijn kunsten op de site van Tomorrowland zou tonen. 

De kuip in Boom vulde zich gedurende de hele dag met regen, en het waren vooral de dames die tussen 13u45 en 14u30 het hondenweer moesten trotseren. Het kon de 17-jarige Backstedt, de 18-jarige Schreiber en de 26-jarige Maes niet deren, het drietal ging uitstekend van start. Backstedt kon wedijveren met de beste rensters in de wereld en eindigde op de 9e plaats. Schreiber volgde iets verderop en moest door een valpartij in de laatste ronde in extremis nog een top 15 plaats afgeven. Shana Maes reed in Boom haar tweede UCI wedstrijd op rij en werd als 49e geklasseerd.

Ook de heren konden de straffe beklimmingen en afdalingen wel smaken. Het was Corné Van Kessel die in de eerste ronde de leiding van het pak nam, gevolgd door Quinten Hermans. Maar Wout Van Aert wachtte niet lang om bij zijn terugkeer in het veld zijn grote klasse te demonstreren en gestaag enkele straatlengtes voorsprong op zijn belagers op te bouwen. Het was een groep van een negental renners dat voor de overige podiumplaatsen streed, met daarbij Van Kessel en Hermans. Beiden kenden echter niet hun beste dag en eindigden respectievelijk op de 10e en 13e plaats. Wie wel over enorm goede benen beschikte, was Joran Wyseure. Nadat de West-Vlaming het grootste deel van de wedstrijd samen met Emiel Verstrynge afwerkte, maakte hij in het laatste kwartier een straffe opmars om in het wiel van Quinten Hermans te eindigen. Verstrynge finishte als 18e, net voor Thomas Mein, 21e, die na ziekte zijn wederoptreden maakte.

Aanstaande maandag vervoegen vijf heren de renners van Intermarché-Wanty-Gobert op trainingskamp in Spanje om de drukke kerstperiode voor te bereiden.

« Mijn prestatie van vandaag heeft alle twijfels weggeveegd! Na mijn dipje in Koksijde was ik namelijk niet meer zo zeker of ik de goede lijn van de Europese kampioenschappen en de Wereldbeker in Tabor nog kon doortrekken. Maar mijn top 20 in Besançon vorige zondag en het resultaat van vandaag bevestigen dat ik goed bezig ben. Ik schoot vandaag uitzonderlijk goed uit de startblokken en kon deze positie vrij goed vasthouden. Het parcours lag me ook wel, want ik hou ervan zware omlopen. Bij de verkenning was ik er best wel van onder de indruk! Nadien zorgde de regenval er nog voor dat het minder glad was en de modder minder afremde, maar desalniettemin bleef het een zeer uitdagende wedstrijd. Ik kende één van mijn betere dagen van het seizoen en keer dus gelukkig naar huis! »

RESULTS

Elite Women
1.Lucinda BrandBaloise Trek Lions47:24
2.Inge van der Heijden 777+0:37
3.Denise BetsemaPauwels Sauzen Bingoal+0:43
9.Tormans CX+2:0616.MARIE SCHREIBERTormans CX+4:17MARIE SCHREIBER49.Tormans CX
Elite men
1.Wout Van AertJumbo-Visma56:29
2.Toon AertsBaloise Trek Lions+1:40
3.Lars van der HaarBaloise Trek Lions+1:48
10.Tormans CX+2:2713.Tormans CX+3:08

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email