Search
Close this search box.
European Championships Namur

Betekenisvolle prestaties voor Marie Schreiber & Kevin Kuhn

Deze zondag is Marie Schreiber er bijna in geslaagd om Luxemburg een medaille te schenken op het Europees kampioenschap in de categorie dames beloften, nadat ze een indrukwekkende start maakte en de eerste ronde aan de zijde van wereldkampioene Puck Pieterse afwerkte.

De 19-jarige Luxemburgse koerste daarna lange tijd in de eerste achtervolgende groep op de ongenaakbare Pieterse. Uiteindelijk eindigde ze na zes ronden op de vierde plaats, op slechts 19 seconden van het podium.

Kevin Kuhn en Quinten Hermans, de laatste renners die dit weekend van start gingen, begonnen eveneens goed aan hun wedstrijd op het parcours op de Citadel van Namen terwijl de regen uit de hemel kwam gevallen.Verschillende glijpartijen zorgden voor afwisseling in de volgorde van de renners in de kop van de wedstrijd. Quinten Hermans was helaas één van de slachtoffers.

De Zwitser Kuhn, die halfweg op koers lag voor een top tien, kwam op stoom in de tweede wedstrijdhelft en finishte uiteindelijk als vijfde, zijn beste resultaat ooit op een Europees kampioenschap.

« Ik schoot als één van de eerste renners uit de startblokken, maar merkte daarna al vrij snel dat ik vandaag niet één van mijn beste dagen op de fiets kende. Toch ben ik er nog in geslaagd om als vijfde te eindigen na een spannende strijd met mijn dichtste concurrenten in de slotfase. Deze eerste top vijf in een internationaal kampioenschap bij de elite is opnieuw een bevestiging van de progressie die ik jaar na jaar blijf maken bij het Tormans Cyclo Cross Team en daar ben ik uiteraard erg gelukkig mee. »

« Net als de voorbije weken ben ik snel gestart. Ik weet hoe ik met dergelijke inspanning moet omgaan. Mijn doel daarna was om een constant ritme vast te houden, zo hoog mogelijk. Ik had inderdaad een mooie voorsprong, maar ik wist dat een medaille niet gegeven was omdat de koers nog lang was en dat er achter mij nog straffe concurrentes als Line Burquier en Shirin van Anrooij  reden. Op dit fysiek zwaar parcours was het moeilijk om in de afdalingen te herstellen, want bij elke passage was uiterste concentratie vereist om geen fouten te maken. Sinds het begin van het seizoen behoor ik tot de vijf beste beloften in de elite wedstrijden. Deze vierde plaats bevestigt mijn goede vorm en het niveau dat ik dit seizoen haal. »

« Na een degelijke start was ik samen met Laurens Sweeck op koers voor de bronzen medaille. Deze positie verloor ik echter toen ik rond halfkoers verschillende keren met pech te kampen kreeg. Door een valpartij werkte mijn organisme niet meer zoals het hoorde en tot twee keer toe reed ik net na de materiaalpost lek. Het is spijtig dat mijn pech op het verkeerde punt op het parcours voorviel, want ik had enorm veel energie in de voorbereiding naar dit Europese kampioenschap gestopt en verkeerde in de vorm waarop ik gehoopt had. Ik zet nu mijn fiets minstens twee weken aan de kant met de bedoeling om in de kerstperiode terug in het veld te duiken. »

RESULTS

U23 women
1.Puck PieterseThe Netherlands49:02
2.Line BurquierFrance+0:50
3.Shirin van AnrooijThe Netherlands+1:27
4.MARIE SCHREIBERTormans CX+1:46MARIE SCHREIBER
Elite men
1.Michael VanthourenhoutBelgium1:06:47
2.Lars van der HaarThe Netherlands+0:40
3.Laurens SweeckBelgium+2:17
5.KEVIN KUHNTormans CX+2:51KEVIN KUHNDNF.Tormans CX

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email