Search
Close this search box.

Bart Wellens is « Gemotiveerd om aan de ontwikkeling van de structuur te werken »

Op 1 januari 2020 verschenen de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux in Baal voor het eerst in de modder dankzij het gloednieuwe Tormans CX veldritproject van de Belgische structuur van Jean-François Bourlart rondom Quinten Hermans en Corné van Kessel. Dankzij de versterking met een groep jonge talenten groeide de ploeg onder de sportieve directie van voormalig tweevoudig wereldkampioen Bart Wellens naar zijn huidige vorm met een sterke identiteit. In het teken van de ontwikkeling van de Belgische structuur met een damesteam en een Continental development team blijven Bart Wellens en zijn team in de toekomst het kloppend hart van de cyclocross team vormen.
De tien renners van het Tormans Cyclo Cross Team veroverden de voorbije winter twee wereldtitels in Fayetteville en een Europese titel op de Vam-berg dankzij Joran Wyseure (U23) en Zoe Bäckstedt (Junioren) en vier nationale titels dankzij Kevin Kuhn (Zwitserland), Thomas Mein (Groot-Brittanië), Marie Schreiber (Luxemburg – U23) en Emiel Verstrynge (België – U23).
Zoe Bäckstedt bleef in haar eigen categorie onverslagen en bereikte in Essen historisch succes door de jongste winnares van een Belgische wedstrijd in de Elite categorie ooit te worden. Bij de beloften heren wisselden Emiel Verstrynge en Joran Wyseure elkaar dankzij voorbeeldig ploegenspel af op de hoogste trede van het podium, terwijl Quinten Hermans tien podiumplaatsen aan elkaar reeg en het team de allereerste wereldbekerzege en Europese medaille in de Elite categorie schonk.
Achter de 22 successen schuilt het sterk team onder leiding van Bart Wellens, dat dag in dag uit de renners op en naast de fiets ondersteuning biedt en hun persoonlijke omkadering faciliteert. De alchimie tussen de renners, hun omkadering, hun materiaal en de scouting van Geert Wellens is succesvol dankzij onder meer de toewijding van verzorger Alex Spruyt en drang naar optimalisatie van mekanieker Kobe Siemons.

« 26 maanden geleden begonnen we met grote trots aan deze nieuwe uitdaging in het veldrijden met Quinten Hermans en Corné van Kessel. Ons langetermijnproject in het veld deelde van bij de start dezelfde ambitie als Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, namelijk een referentieploeg in de discipline worden. Dat we vandaag onze tweede volledige winter aan de top van de tabellen afsluiten is een ongelofelijke beloning voor de inzet en het enthousiasme van alle betrokkenen sinds de opstart van dit project. Dit succes is geen toevalstreffer, ik ben ervan overtuigd dat dankzij de kunde van Bart Wellens en zijn team nog vele renners onze kleuren in het veld zullen laten schitteren. »

« Het voorbije seizoen verliep over het algemeen heel gesmeerd, tot we op de nationale kampioenschappen met succes overweldigd werden. Van de negen renners aan de start hebben er zeven een medaille behaald en dat heeft bij mij heel wat emoties losgemaakt. We doen er alles aan om de beste omstandigheden voor onze renners te creëren en dat ze ons met voorbeeldige prestaties beloonden zorgde voor een ontlading die ik in jaren niet meer gevoeld heb. Ik merkte ook dat andere teams hun houding ten opzichte van ons aanpasten en ons complimenteerden over wat we met onze beperkte groep renners bereikten. Na de Wereldkampioenschappen kwamen we met het Tormans Cyclo Cross Team helemaal bovenaan de tabellen te staan, dat was bijna te mooi om waar te zijn. »

« Maar groeien gebeurt met vallen en opstaan en ik moet toegeven dat ik het in de bewogen februarimaand moeilijk gehad heb met de aankondiging van het vertrek van Emiel Verstrynge en Joran Wyseure. We mogen terecht fier zijn op het pad dat we de voorbije twee jaar met al onze jongeren afgelegd hebben en daarom ben ik ervan overtuigd dat een goede scouting en begeleiding de komende jaren de pijlers van ons project moeten blijven. We geven onze renners alle vertrouwen om zich volledig te ontplooien en hun eigen kaart te trekken, dat is de troef waarmee we hen onder onze vleugels naar een hoger niveau tillen. »

« Ik ben gedreven door het idee dat het cyclocrossteam en World Team binnenkort met een damesteam en Continental development team uitgebreid worden en gemotiveerd om aan deze volgende stap in de ontwikkeling van onze structuur mee te werken. Dat onze veldrijders in de nabije toekomst uit een brede waaier van wegkoersen kunnen kiezen om hun zomerprogramma samen te stellen zal hun prestaties ten goede komen. Het grote enthousiasme van de partners van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux bij de start van het veldritavontuur is uitgegroeid tot een sterke wisselwerking en ik ben dan ook verheugd dat we in al onze nieuwe ambitieuze projecten kunnen blijven rekenen op de steun van onder meer Cube Bikes, Newmen of Nalini. »

« Vooraleer we aan het volgende veldritseizoen beginnen, staan er dit voorjaar voor mezelf nog heel wat andere mooie uitdagingen te wachten als ploegleider bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. Ook voor het wegwielrennen is mijn passie groot en dat uit ik net als in het veld in mijn gedetailleerde voorbereidingen. De parcoursen van Dwars door Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Ronde van Romandië, … zitten intussen al in mijn hoofd geprent. Ik hoop dat ik de komende maanden mijn steentje aan het succes van Intermarché-Wanty-Gobert kan bijdragen door bijvoorbeeld mijn collega-ploegleiders te ondersteunen en de renners iets bij te brengen. Het is altijd mijn insteek geweest om renners als VIPs te behandelen, het is dus zeker niet toevallig indien je me volgende week door weer en wind met Jan Bakelants achter mijn scooter tegenkomt! »

RESULTS

General Classification

SHARE ARTICLE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email