Overslaan en naar de inhoud gaan

Tormans Cyclo Cross Team goed uit de startblokken in Baal

Tormans Cyclo Cross Team goed uit de startblokken in Baal

Deze woensdag namen Quinten Hermans, Xandro Meurisse en Corné Van Kessel hun nieuwjaarsduik in de modder in Baal. Het drietal verscheen voor het eerst in de uitrusting van het nieuwe Tormans Cyclo Cross Team tijdens de GP Sven Nys, de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Hermans en Van Kessel jaagden in het begin van de wedstrijd op het ontsnapte duo Mathieu Van der Poel en Eli Iserbyt. Halverwege de wedstrijd kon de Tormans tandem de aansluiting maken, het signaal voor Van der Poel om het tempo op te trekken. Het parcours in Baal stuwde beide renners in de slotfase richting foutjes, waardoor ze de voeling met het podium verloren. Mathieu Van der Poel won de eerste wedstrijd van 2020 met overmacht. Corné Van Kessel finishte als 4e, Quinten Hermans als 6e en Xandro Meurisse kwam aan als 6e. Een geslaagde start voor dit nieuwe project in het veld. Van Kessel en Meurisse komen zaterdag aan de start in Gullegem, op zondag sluit Hermans bij Van Kessel aan in Brussel.

Corné Van Kessel (4e):

" Mijn vorm is goed en dat heb ik vandaag opnieuw kunnen tonen. Enkele foutjes in de eindfase zorgden ervoor dat ik het podium net miste. Ik ben vol vertrouwen, maar heb nog enkele wedstrijden nodig om me aan te passen aan de nieuwe uitrusting. Ik ben zeer tevreden over de start met het Tormans Cyclo Cross Team!"

Quinten Hermans (6e):
"Ik voelde al van in het begin van de wedstrijd dat Corné vandaag de betere van ons beiden was. Daarom gaf ik het volle pond om het gat met Mathieu Van der Poel en Eli Iserbyt te dichten. Corné en ik zijn goed op mekaar ingespeeld en kijken uit naar een succesverhaal met het Tormans Cyclo Cross Team. Het doet me een enorm plezier om te zien dat er vandaag zoveel mensen aanwezig waren om voor ons te supporteren, en in het bijzonder, onze hoofdsponsor Jan Tormans!

"Ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe materiaal, al is het nog even wennen aan de aanpassing. Deze zondag in Brussel kan ik de gewenning in wedstrijd voortzetten om klaar te zijn voor het Belgisch kampioenschap in Antwerpen!"

Xandro Meurisse (20e):
" Cyclocross is mijn eerste liefde, maar tot gisteren was ik in het veld op mijn eentje aangewezen. Quinten en Corné gaven me advies tijdens de voorbereiding. Het is een grote stimulans om vanaf voortaan steun te krijgen van ploeggenoten en het team! "

GP Sven Nys:
1. Mathieu Van der Poel
2. Eli Iserbyt +0:23
3. Thomas Pidcock +0:41
4. Corné Van Kessel +0:47
6. Quinten Hermans: +1:13
20. Xandro Meurisse +2R