Overslaan en naar de inhoud gaan

Kevin Kuhn blikt vooruit naar het Kampioenschap van Zwitserland

Kevin Kuhn blikt vooruit naar het Kampioenschap van Zwitserland

Quinten Hermans, Shana Maes, Emiel Verstrynge (België) en Kevin Kuhn (Zwitserland) zijn de vier renners van het Tormans Cyclo Cross Team die deze zondag de kans krijgen om voor de nationale titel te strijden. Théo Thomas, herstellende van een dubbele sleutelbeenbreuk, komt niet aan de start van het Franse kampioenschap. De wedstrijden in Nederland en Groot-Brittanië voor respectievelijk Corné Van Kessel en Thomas Mein zijn wegens de Covid-pandemie afgelast.

De laatste manche van de EKZ Cross Tour was een voorproefje voor de Zwitserse kampioenschappen. De titelstrijd wordt namelijk op hetzelfde parcours in Hittnau verreden, onder voorbehoud van de weersomstandigheden en berijdbaarheid van de besneeuwde ondergrond. Kevin Kuhn won vorige zaterdag de wedstrijd en ging daarbij zijn landgenoten Rüegg en Forster vooraf. Na één nationale titel bij de junioren en bij de beloften, is de Zwitser dan ook topfavoriet voor titelstrijd. De veldrit voor Elite Heren wordt om 14u30 in Hittnau op gang geschoten, op een boogscheut van de woonplaats van Kuhn.

De drie Belgen trekken naar het West-Vlaamse Meulebeke, waar er op de terreinen van de sportschool gecrosst zal worden. Shana Maes begint haar wedstrijd om 13u45, de start van de heren Elite wordt om 15u15 gereden. Het Belgische kampioenschap voor beloften wordt, indien de sanitaire maatregelen het toelaten, later dit seizoen verreden. Daarom vervoegt eerstejaars belofte Emiel Verstrynge zijn ploegmaat Quinten Hermans in de elitewedstrijd. Het 2,77 kilometer lange parcours is een typische parkcross, dat door een zandbak, bruggen en een wasbord geanimeerd wordt. De atletiekpiste is gereserveerd voor de start, terwijl de finish in de Ter Borchtlaan ligt.

Kevin Kuhn:
« Mijn overwinning in de EKZ Tour geeft me veel vertrouwen. Ik heb de wedstrijd perfect aangepakt, en hoop dit komende zondag opnieuw te doen. Mijn concurrenten hebben veel ervaring met kampioenschappen en hebben ter gelegenheid van een belangrijke afspraak altijd een tikkeltje extra weerstand. Ik heb dus zeker geen gewonnen spel, maar kijk wel erg uit naar mijn eerste Zwitsers kampioenschap bij de elite. Het team biedt me voor al mijn wedstrijden in mijn thuisland ondersteuning, waardoor ik zonder zorgen naar deze belangrijke dag kan toewerken! »

Quinten Hermans:
« De afgelopen jaren slaagde ik er op de Belgische kampioenschappen niet in om op mijn best te zijn, en daarom hebben we met Bart Wellens en mijn trainer Frederik Veuchelen een grondige analyse van mijn voorbereiding gedaan. In het verleden koos ik ervoor om het ritme na de drukke kerstperiode te onderhouden, deze keer mikken we op frisheid. Ik ben heel benieuwd naar het effect van deze nieuwe strategie en heb er zin in! Zoals gewoonlijk wil ik een goede wedstrijd rijden, en dan eindig ik meestal wel bij de betere Belgen. Ik koester de ambitie om een medaille te behalen. »

Zwitsers Kampioenschap Hittnau:
Kevin Kuhn

Belgisch Kampioenschap Meulebeke Dames Elite:
Shana Maes

Belgisch Kampioenschap Meulebeke Heren Elite:
Quinten Hermans
Emiel Verstrynge