Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Tormans renners schitteren in de top 10 van de Wereldbeker

Drie Tormans renners schitteren in de top 10 van de Wereldbeker

Deze zondag in de Wereldbeker in Overijse toonde Kevin Kuhn voor het eerst zijn nieuwe Zwitserse kampioenentrui en custom Cube crossfiets. Met het Zwitsers kruis op de borst sprintte hij in de start de steile helling op, waar Quinten Hermans opnieuw het eerst boven was. Corné Van Kessel had een iets mindere start, maar werd gedurende de wedstrijd steeds beter. Thomas Mein, enige winnaar van een beloftenwereldbeker dit seizoen, maakte eveneens een gestage opmars, tot hij na een valpartij het goede ritme verloor. Niemand bleef op het glibberige parcours vol hellingen van uitschuivers gespaard. Ook niet Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, die opnieuw hun heerschappij tentoon stelden en de tweede eerste plaatsen van het podium bezetten. Hermans koerste de hele wedstrijd in 6e positie, maar werd uiteindelijk nog bijgehaald door een sterk eindigende Van Kessel. De Nederlander werd 8e in deze afsluiter van de Wereldbeker, net voor Hermans. Hun regelmaat in de Wereldbeker werd beloond met een 5e (Hermans) en 6e (Van Kessel) plaats in het eindklassement. Ook Kevin Kuhn schittert in de top 10, nadat hij in Overijse de 13e plaats pakte. Mein finishte 21e in deze laatste wedstrijd voor het Wereldkampioenschap in Oostende volgend weekend. 

Corné Van Kessel:
« Gisteren in Hamme had ik heel goede benen en vandaag voelde ik me opnieuw klaar voor de strijd. In Hamme resulteerde dat in een 6e plaats, hier in Overijse kende ik een mindere start bergop. Ik kwam toch nog sterk terug in de slotfase, dus zonder de problemen in de start kon ik waarschijnlijk voor een beter resultaat meestrijden. Bart Wellens en onze andere staffleden hebben ons de voorbije weken tijdens onze stage goed verzorgd. We zullen klaar zijn voor het WK in Oostende! »

Kevin Kuhn:
« Het is fantastisch om in de kleuren van Zwitsers kampioen te mogen rijden. Force en Santic bezorgden me de nodige helmen en kledij, en de schilderkunsten van CUBE Bikes zijn buitengewoon fantastisch. Het parcours bevatte vandaag alle elementen om er een zware en uitdagende cross van te maken met veel klimmen en lopen. Ik startte goed, maar kreeg in de groep niet veel vrije ruimte. Misschien was het plan om in de eerste ronde van fiets te wisselen in dat opzicht niet ideaal. Daarna bleef ik steeds onder mijn limiet fietsen en kon ik naar het einde van de wedstrijd toe nog veel renners bijbenen. Ik ben dus tevreden met mijn prestatie van vandaag, en vooral ook trots op de top 10 in het eindklassement van de Wereldbeker! »

Wereldbeker Overijse:
1.Wout Van Aert
2.Mathieu van der Poel +1:03
3.Thomas Pidcock +2:07
8.Corné Van Kessel +3:41
9.Quinten Hermans +3:57
13.Kevin Kuhn +4:44
21.Thomas Mein 6:20

Eindklassement Wereldbeker:
1.Wout Van Aert
2.Mathieu van der Poel
3.Michael Vanthourenhout
5.Quinten Hermans
6.Corné van Kessel
10.Kevin Kuhn