Overslaan en naar de inhoud gaan

Overwinning en eindzege voor Kuhn in de EKZ Cross Tour

Overwinning en eindzege voor Kuhn in de EKZ Cross Tour

Op deze tweede dag van het nieuwe jaar heeft Kevin Kuhn het Tormans Cyclo Cross team een nieuwe overwinning bezorgd. De Zwitser nam deze zaterdag deel aan de derde en laatste wedstrijd van de EKZ Cross Tour in Hittnau. De strijd tussen Kuhn, Rüegg en Forster werd gestreden op de sneeuw- en modderstroken. Na halfweg wedstrijd kon Zwitsers kampioen Forster zijn medevluchters op achterstand fietsen, maar even later keerde Kevin Kuhn de rollen om. De renner van het Tormans Cyclo Cross Team won de wedstrijd met 10 seconden voorsprong op Rüegg en Forster. Kuhn schrijft daarmee, na de wedstrijden in Baden, Bern en Hittnau, het eindklassement van de EKZ Tour op zijn naam. Deze zondag sluit hij opnieuw aan bij Hermans, Mein en van Kessel voor de Wereldbeker in Hulst (Nederland), vooraleer terug naar Zwitserland te keren voor de nationale kampioenschappen, die op hetzelfde parcours in Hittnau verreden worden. 

Shana Maes en Emiel Verstrynge kwamen deze zaterdag in Gullegem aan de start. De Hongaarse Kata Blanka Vas won net als vorige woensdag in Bredene, Shana Maes behaalde haar eerste top 20 van het seizoen in een televisiecross. Bij de heren elite stak Mathieu van der Poel er opnieuw met kop en schouders bovenuit. Voor Emiel Verstrynge was het net als vorige woensdag in Bredene een opportuniteit om zich tussen de profs te tonen. De 18-jarige renner kruiste de finishlijn als 8e. De volgende wedstrijd op het programma van beide is het Belgisch kampioenschap in Meulebeke.

Kevin Kuhn:
« Sinds half oktober verblijf ik in België, maar voor deze laatste wedstrijd in Hittnau keerde ik een weekje terug naar huis. Het werd een succesvolle trip met een overwinning en de eindzege! De smeltende sneeuw en ijzige wind zorgden voor koude omstandigheden. Mijn plan was om in het begin van de wedstrijd rustig te blijven. Lars Forster was heel offensief met nog 3-4 ronden te gaan, maar ik kon de kloofjes dichtrijden. Ik had veel vertrouwen om de overwinning binnen te halen en ben uiteraard zeer tevreden met het resultaat! Ik kijk al uit naar de Wereldbeker van morgen in Hulst, want ook daar zijn mogelijkheden. Ik sta voorlopig 10e in het klassement, maar zit de 8e en 9e op de hielen. »

Hittnau Heren Elite:
1.Kevin Kuhn
2.Timon, Rüegg +0:10
3.Lars Forster +0:27

Eindklassement EKZ Tour:
1.Kevin Kuhn 226
2.Timon Rüegg 190
3.Lars Forster 170

Gullegem Heren Elite:
1.Mathieu van der Poel
2.Tom Pidcock +0:45
3.Jens Adams +0:53
8.Emiel Verstrynge +2:03

Gullegem Dames Elite:
1.Kata Blanka Vas
2.Inge van der Heijden +0:30
3.Sanne Cant
20.Shana Maes +7:05