Overslaan en naar de inhoud gaan

Eeklo: Emotionele eerste overwinning voor Quinten Hermans

Eeklo: Emotionele eerste overwinning voor Quinten Hermans

Aan de vooravond van Valentijn werd er bij het Tormans Cyclo Cross Team in Eeklo een verhaal over een koppel geschreven. Corné Van Kessel en Quinten Hermans haalden de voorpagina in deze laatste manche van de Ethias Cross. Terwijl Kevin Kuhn in de eerste bocht in een valpartij betrokken raakte, nestelden Van Kessel en Hermans zich in de top drie van het deelnemersveld. De Nederlander zette de concurrentie al snel onder druk door enkele seconden voorsprong te nemen. Hermans speelde het ploegenspel door aan het wiel van de achtervolgers te blijven, maar uiteindelijk slaagde Toon Aerts er in om de kloof met de leider definitief te dichten.

Het Tormans duo bleef druk zetten met Quinten Hermans die in de vierde ronde het hazenpad koos en Van Kessel die de rol van perfecte ploegmaat overnam. De voorsprong van de nieuwe leider groeide gestaag, tot de vogel definitief was gaan vliegen. Van Kessel verloor door een foutje zijn plaats op het podium en moest van op de achtergrond toekijken hij zijn jongere ploegmaat zijn tranen niet kon bedwingen toen hij het zegegebaar maakte. Hermans werd op het podium geflankeerd door Toon Aerts en Eli Iserbyt, die Corné Van Kessel voorafgingen. Emiel Verstrynge finishte als 16e op het thuisfront, nadat Thomas Mein (materiaalpech) en Kevin Kuhn (valpartij) de wedstrijd verlaten hadden. Deze zondag komen de vijf renners opnieuw in actie in Brussel, eventueel samen met Théo Thomas indien de Fransman van ziekte hersteld is.

Quinten Hermans:
« Deze overwinning doet echt deugd! Sinds mijn val in de Dauphiné Libéré kreeg ik, met uitzondering van op het Wereldkampioenschap, nooit echt het goede gevoel te pakken. De hele winter heb ik mijn uiterste best gedaan om mijn topniveau te bereiken. Met alle details heb ik rekening gehouden, en toch werd ik niet met de verhoopte resultaten beloond. Deze overwinning is dan ook erg emotioneel. Zelfs mijn Europese en Belgische titels komen op dit gebied niet in de buurt. Ondanks ik er tot het einde van het seizoen voor de volle 100% voor ga, had ik de hoop om nog een grote vis binnen te kunnen halen wat opgeborgen. Door de weersomstandigheden had ik deze wedstrijd in Eeklo zelfs pas last minute aan mijn programma toegevoegd. Deze verrassing maakt het dus des te mooier! »

« Het ploegenspel met Corné draaide enorm goed uit vandaag. In het begin reed hij aan de leiding, vanaf de vierde ronde nam ik over. Dankzij de samenwerking met een mental coach, en uit ervaring, heb ik geleerd om van bocht tot bocht te koersen en niet verder te kijken. Op dit uiterst gladde parcours schuilde het gevaar om elke hoek, maar ik slaagde er in om bijna foutloos te blijven. Ik ga hiervan genieten en kom met een trots gevoel aan de start van mijn twee laatste veldritten van het seizoen, morgen in Brussel en een week later in Oostmalle. »

Ethias Cross Eeklo :
1.Quinten Hermans 
2. Toon Aerts (Baloise-Trek) +15"
3. Eli Iserbyt (Paulwels) +27"
4. Corné Van Kessel +43"
16. Emiel Verstrynge +2'54"
DNF Kevin Kuhn 
DNF Thomas Mein