Overslaan en naar de inhoud gaan

Kevin Kuhn pakt zijn eerste Zwitserse titel

Kevin Kuhn pakt zijn eerste Zwitserse titel

Op een 22-jarige leeftijd heeft Kevin Kuhn zijn favorietenrol voor het Kampioenschap van Zwitserland waargemaakt. Hij heeft deze zondag in ijskoude omstandigheden in Hittnau de overwinning binnen gehaald, slechts enkele dagen na zijn dubbelslag in de EKZ Cross Tour. Zijn concurrenten Lars Forster en Timon Rüegg, die hij een week eerder voorafging, flankeerden hem opnieuw op het podium. Na eerdere titels bij de junioren en de beloften kroont Kuhn zich nu voor het eerst tot Zwitsers kampioen bij de elite op het parcours dat de allures van een ondergesneeuwde skipiste had. De rode trui met wit kruis zal in de Wereldbeker in Overijse voor het eerst in wedstrijd rond de schouders van Kevin Kuhn te zien zijn.

Op het Belgische kampioenschap kende Emiel Verstrynge een uitstekende dag. De 18-jarige renner finishte 14e tussen de elite en hoopt dat er later dit seizoen nog een kampioenschap voor beloften georganiseerd wordt. Quinten Hermans startte goed op de atletiekpiste van de sportschool in Meulebeke, maar kon na een uitschuiver in de tweede ronde niet meer aansluiten met de beteren. De renner uit Tessenderlo kwam als 7e over de streep. Een medisch euvel zorgde ervoor dat Shana Maes niet voluit kon strijden en met de 18e plaats tevreden moest zijn.

Kevin Kuhn:
« Wat een goed gevoel! Zowel mijn vriendin als ik werden vandaag Zwitsers kampioen bij de elite. Dat is niet alledaags. Het parcours lag er volledig anders bij als vorige week in de EKZ Cross Tour. De ondergrond was nu bevroren, wat het hobbelig maakte. Ik startte op kop, daarna deed Lars Forster een aanval. Ik moest diep gaan om hem te volgen, maar was blij met deze ideale situatie. Toen hij viel, begon ik aan een erg lange solo. Mijn voorsprong was geruststellend, ik nam dan ook geen risico’s. Toen ik op anderhalve ronde van het einde op mijn beurt viel en de voorsprong tot 20 seconden gereduceerd was, werd het nog spannend. Maar uiteindelijk kon ik zonder problemen die fantastische rode trui met wit kruis binnen halen! Ik kan niet wachten om hem in de Wereldbeker in Overijse te tonen! »

Kampioenschap van Zwitserland Heren Elite:
1.Kevin Kuhn
2.Lars Forster + 0:26
3.Timon Rüegg +1:02

Kampioenschap van België Heren Elite:
1.Wout Van Aert
2.Toon Aerts +0:20
3.Michael Vanthourenhout +0:41
7.Quinten Hermans +2:01
14.Emiel Verstrynge

Kampioenschap van België Dames Elite:
1.Sanne Cant
2.Lotte Kopecky
3.Alicia Franck
18.Shana Maes